Türkiye’ye diz çöktürmek için kullandığı piyonları FETÖ ve PKK’nın darmadağın olmasının ardından bizzat devreye girerek dolar silahıyla ekonomik darbe girişimine kalkışan ABD’nin kime ne görev verdiği de belirginleşmeye başladı.

TÜRKİYE’NİN BORCUNU BİLMİYOR

CHP Çeşme İlçe Başkanlığı’nın bayramlaşma töreninde konuşan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ABD’nin partiye biçtiği rolü adeta itiraf etti. Özel sektörün borcunu kamu borcuymuş gibi göstermeye çalışan Öztrak, Katar’ın Türkiye’ye yaptığı yatırımdan rahatsız olmuşçasına şu yanlış bilgileri paylaştı: “Birileri diyor ki; ‘Katar’dan 15 milyar dolar alacağız’. Eğer dünya piyasalarına ulaşamaz hale geliyorsan, alsan ne olur, almasan ne olur? Her yıl 200 milyarın üzerinde parayı, önümüzdeki 3 yıl boyunca bulmamız gerekiyor. Bu şunu gösteriyor: Bu ekonomi ‘dolarkolik’ olmuş.”

SORUMLU ERDOĞAN!

Öztrak, komik bir benzetme de yapmaktan geri durmadı. Trump’ın Meksika sınıra duvarhamlesi ile 7 Şubat, Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz işgal girişimi ve son olarak Trump’ın doğrudan saldırısını bir tutan CHP’li Öztrak, ABD’yi pürü pak ilan eden şu skandal sözleri sarf etti: “ABD, neden Meksika’ya; ‘Sınıra duvar çekeceğim, parasını da sana ödeteceğim’ dediğinde, Meksika Pezosu bu kadar değer kaybetmezken, Türk Lirası bugün bu kadar değer kaybediyor? Bunları kendi kendimize sormamız gerekir. Bu ekonomi, Trump karşısında bu kadar dayanıksızsa, bunun bir tek sorumlusu var; Recep Tayyip Erdoğan.”

DARBE SÖZCÜSÜ

CHP’de ABD’yi aklayıp, Erdoğan’ı suçlayan algı operasyonunu yapan ilk isim Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta dövizdeki spekülasyona ilişkin olarak kullandığı “Bu kriz zaten gelecekti, ABD’nin yaptığı bir şey yok” ifadesiyle darbenin sözcülüğünü üstlenmişti. Diğer yandan Erdoğan’ı doların yükselmesinin sorumlusu olarak göstermek daha önce çokça sergilenmiş oyun. Batı medyası 24 Haziran’dan önce doların yükselmesin Erdoğan’ın konuşmalarına bağlayan çokça habere imza atmıştı.

Editör: TE Bilisim