Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansında konuştu. Dün Irak’ın kuzeyine yönelik gerçekleştirilen operasyonların devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye Münbiç konusunda net mesajlar verdi. Bölgede teröristleri besleyen ABD’nin Münbiç konusunda Türkiye’nin dikkatini dağıtmaya çalıştığını belirten Erdoğan, “Temizlediniz temizlediniz, çıkarmadığınız takdirde Münbiç’e de gireceğiz.” dedi. Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtları hakkında da konuşan Erdoğan, “Ses kayıtlarından şunu da öğrenmiş olduk. Gelenlerin içinde Veliaht Prensin en yakınında olanlar aktif, rol üstlenicisi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“ASIL HEDEFLERİ MÜSLÜMANLARIN HAYAT DAMARLARINI KURUTMAKTIR”

Dünyanın pek çok yerinde özellikle Ortadoğu’da vicdanları kanatan zulümlerin yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam dünyasını DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab, FETÖ gibi terör örgütleri vasıtasıyla cendereye almaya çalışanların asıl hedefi, Müslümanların hayat damarlarını kurutmaktır.” ifadelerini kullandı.

“CİNAYETİN SES KAYITLARINDA VELİAHT PRENS’İN YAKINLARI VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı cinayetinin bir kenara atılacak konu olmadığını, cinayetin her yönüyle açık olduğuna dikkati çeken Erdoğan, “Ses kayıtlarından şunu da öğrenmiş olduk. Gelenlerin içinde Veliaht Prensin en yakınında olanlar aktif, rol üstlenicisi.” dedi.

Suudi Başsavcı Suud el Muceb’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmesine değinen Erdoğan, “Geldi, görüştüler ama ipe un serdi. En ufak bir bilgiyi, belgeyi İstanbul Başsavcıma vermedi ama İstanbul Başsavcım ona gerekli olan her türlü bilgiyi verdi.” ifadeisni kullandı.

“İslam dünyasından bazı kesimler ve ülkeler, ne yazık ki hakkı ve hakikati adalet çerçevesi içerisinde söylemediler.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Hak yerini bulacak, işte dün Amerikan Senatosu’ndaki gelişmeleri duydunuz ve daha gelişerek devam edecek. Neden, zira biz Amerikalılara, istihbarat örgütüne, yetkililerine bütün bilgileri verdik. İngilizler istedi, onlara da verdik. Almanlar istedi, onlara da verdik. Suudi Arabistan’a verdik, Fransızlara verdik. Dedik ki kim isterse hepsine bunu vermeye hazırız. Neden, adalet mülkün esasıdır. Adalet yerini bulsun diye verdik.

“OPERASYONLARIN DEVAMI GELECEK”

Fırat’ın doğusundaki bölgeleri de huzura ve güvene kavuşturmakta kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tel Rıfat’tan yapılan saldırı aldığımız kararın ne kadar doğru isabetli olduğunu göstermiştir.” dedi.

“Türkiye’nin bölgesinde uyguladığı politikanın temelinde zalimin karşısında mazlumların yanında yer almak bulunuyor.” diyen Erdoğan, Irak ve Suriye’nin DAEŞ’ ile mücadele görüntüsü adı altında yakan emperyalist çetelerin büyük bir vebal altında olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Daha önce Cerablus, Afrin, İdlib gibi Fırat’ın doğusundaki bölgeleri huzura kavuşturmakta kararlıyız. Dün akşam operasyonlarımızı yaptık. Sınırlarımıza tehdit oluşturan Sinvar ve Karacak’ta operasyonu yaptık. Gerisi gelecektir. Çünkü oradan bize tehdit varsa, cevabı da anında verilecektir.” ifadelerini kullandı.

“MÜNBİÇ’E DE GİRECEĞİZ”

DAEŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütü YPG/PKK’yı besleyen ABD’nin Münbiç bahanesiyle Türkiye’nin dikkatini dağıtmaya çalıştığını belirten Erdoğan, “Münbiç, Arapların yaşadığı bir yer. Orayı tamamen terör örgütlerine vermiş durumdalar. Bize söz verdiler, onları Fırat’ın doğusuna göndereceğiz dediler. Temizlediniz temizlediniz, çıkarmadığınız takdirde Münbiç’e de gireceğiz. Fırat’ın doğusundaki bataklığa müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetti. Bundan sonra tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yok.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim