Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Kurban Bayramına ilişkinin yayınladığı mesajında hem 79 Milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hem de 1.5 milyar İslam aleminin bayramını tebrik ederek, kurtuluşa vesile olmasını temenni etti. Erdoğan, mesajında Türkiye’nin, FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütlerine yönelik yürüttüğü mücadeleye değinirken, millete bir takım sözler verdi.  

PKK başarısızlığa uğradı

Türkiye’nin üst akıl tarafından yönetilen 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele verdiğini  belirten Erdoğan,  PKK’nın ciddi kayıplara uğratıldığını ve örgütün kesin bir hezimete uğradığının altını çizerek, “PKK terör örgütünün, 15 Temmuz’dan sonra sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini yoğunlaştırma gayretinde olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin Suriye operasyonunu sekteye uğratma amacı taşıdığı açık olan bu eylemler, örgütün ağır kayıplar vermesine rağmen devam ediyor. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizi yakıyor, ama şundan emin olunuz ki askerimizin, polisimizin, korucularımızın dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmedi, gitmiyor. PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını verme pahasına yürüttüğü bu kanlı eylemlerinde kesin bir başarısızlığa uğramıştır” diye konuştu.

Direnme şansları yok

Doğu ve Gnüyedoğu’daki halkın PKK terör örgütüne karşı isyan ettiğini belirten Erdoğan, PKK’nın da aynı FETÖ ile aynı kaderi paylaşacağını dile getirerek, “Artık bölge halkının da açıktan tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmaktadır. Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye’yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK’nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK’nın, Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı akıbet bekliyor” ifadelerini kullandı.

Bizi kimse alı koyamaz

Türkiye’nin sınırlarındaki terör unsurlarını temizlik amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı harekatını değerlendiren Erdoğan, DAEŞ bitirileceğinin sözünü verirken, örgütü destekleyen üst akla şöyle meydan okudu: “DAİŞ denilen örgütü, hem Suriye’de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı, bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun, yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz.”

Trafik kurallarına uyun

Erdoğan, ayrıca Kurban Bayramı nedeniyle yolculuk yapan vatandaşlara bir takım uyarılarda bulundu. Bayram ziyaretlerine gidiş ve dönüşlerde trafik kurallarına her zaman olduğundan çok daha fazla riayet edilmesi çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef ülkemizde, her bayramda, trafik kazalarında pek çok ailenin ocağına ateş düşüyor. Ailelerimize ve milletimize derin acılar yaşatacak kazalara sebep olacak ihlallerden, hep birlikte kaçınmalıyız. Unutmayınız, yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır, ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim