Türkiye’nin emperyalizme vurduğu darbelerden rahatsız olan ABD Başkanı Trump’ın, Başkan Erdoğan’ın BRICS zirvesinde olduğu sırada attığı tweetlerle beraber başlayan ekonomik darbe girişimi, Başkan Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın hamleleriyle bastırılmıştı. 7.5 liraya kadar dayanan dolar, söz konusu adımlarla 5.30’un altına geriledi ve Bakan Albayrak, başarıyla verilen sınavın ardından “En kötüsü geride kaldı” sözleriyle Türkiye ekonomisinin savaşı kazandığını duyurdu.

Piyasada belirli ölçüde rahatlarken, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’den Türkiye düşmanı ABD’li senatörleri aratmayacak açıklamalar geldi. Gazete duvara konuşan Böke, “Saldırı yabancı başkentte değil Ankara’da planlandı” diyerek Trump’ın bile itiraf ettiği saldırıyı inkar ederken, Washington’ın gönüllü sözcülüğüne soyundu.

KAOS PLANI HAZIRLANDI

Ekonomideki düzelmeyi görmezden gelen, vatandaşı sevindirin Enflasyonla Mücadele Programını çarpıtan CHP’li Böke, “Çok daha kötüsünü göreceğiz” çıkışıyla ABD’nin ekonomik darbe girişiminin yeni dalgaları olacağını itiraf etti. Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın önceki gün İzmir’deki konuşmasındaki “Eğer bu yerel seçimlerin sonucunda AKP, belini doğrultamaz hale geliyorsa, eğer erken seçime doğru götürürsek biz başarılı olmuşuz demektir” sözleri Böke’nin itirafıyla anlam buldu.

KEMALİST-ANTİ KEMALİST TARTIŞMASI

Buna göre yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı AK Parti’nin elinden almak isteyen CHP, bu hedefini gerçekleştirebilirse, sonraki adım olarak ABD’nin ekonomik darbe girişimini gerekçe gösterip Türkiye’yi erken atmosferine sokmaya çalışacak.

Türkiye’nin gündemini işgal eden Kemalist-Anti Kemalist tartışmasının esprisi de bu. Türkçe ezan tartışması, Erdoğan’ı yargılama hayali ve Mine Kırıkkanat’ın milleti tehdidinin arkasında yerel seçim sonrası çıkarılması planlanan kaos var.

17-25’İ ÖNCEDEN BİLİYORDU

Öte yandan CHP, darbe girişimlerini önceden bilmede epey tecrübeli. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminden günler önce ABD’ye giderek, işgalci terör örgütünün ana kuruluşu Rumi Forum ile Fetullahçı Amerikan Türki Topluluğu (TAA) temsilcileriyle görüştü. Görüşmeden kısa süre sonra FETÖ’cü hainler montaj ses kayıtlarıyla seçilmiş meşru hükümeti devirmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile ne pazarlığı yaptığı da hâlâ bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim