Türkiye’nin hainlerle olan mücadelesi yurtiçi ve yurtdışında kararlılıkla sürerken, gelişmeler Ege’nin karşı kıyısında da yakından takip ediliyor. 635 Güvenlik Korucusunun terör bağlantısı, kaçakçılık ve uyuşturucu suçları gerekçeleriyle görevden uzaklaştırılması, Yunan basınında gündem oldu. Komşu’nun resmî haber ajansının geçtiği detaylar tüm büyük gazetelerde okuyucuyla paylaşılırken, Kathimerini gazetesinin yorumu dikkat çekti.

“TÜRK HİTLER” ALÇAKLIĞI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından “Erdoğan rejiminin sertleştiğini” öne süren gazete, toplamda 100 bin kişinin FETÖ ve PKK terör örgütleriyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldığını, 70 bin kişinin ise işlerinden atıldığını yazdı. Yunan basınında bu tür görevden uzaklaştırma haberleri, 1930’lar Almanyası’nın temizlik hareketlerine benzetilerek Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türk Hitler” olduğu iması oluşturulmaya çalışılıyor.

FETÖ’CÜLERE “ALTIN VİZE!”

FETÖ ve PKK mensubu teröristleri temizlemek için atılan irili ufaklı her adımın Yunanistan’da haber olması, bu ülkeye sığınan 8 FETÖ’cü teröristin 15 Temmuz 2016’dan bu yana Atina’da olmasıyla da alakalı. Nitekim Başbakan Aleksis Çipras’ın FETÖ’cüleri Türkiye’ye iade etme yönündeki isteğine karşın Yunan yargısının sığınma hakkını onaylama kararı verdiği biliniyor. Başkan Erdoğan’ın ülke belirtmeden yaptığı “FETÖ’cü barındırmayın” şeklindeki açıklamalar da Komşu’da büyük gündem oluşturuyor. Bununla birlikte, maddi durumu iyi olan FETÖ’cülerden Yunan topraklarında 250 bin Avro ve üzeri gayrimenkul alanlara altın vize verilmesi uygulaması da tam hızıyla devam ediyor.

Editör: TE Bilisim