AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, mahkeme karşısına çıkan FETÖ’cü işgalcilerin, alçak tavırlarını, belgeli suçlarını inkar etmelerini ve meydan okurcasına yaptıkları hareketlerini değerlendirdi. FETÖ’cü vatan hainlerinin Pensilvanya iblisinin kendilerine yazdığı senaryoyu oynamaya devam ettiğini belirten Çalık, oyunların, rüyaların hainleri kurtaramayacağını aktararak, “Çok enteresandır, sanıkların kendinden emin tavırları ve oynadıkları oyunun gereği gülen yüzlerle salona girişleri ve bu senaryoya uygun şekilde tavır ve davranış içerisinde olmaları hepimiz tarafından izleniyor. Bütün millet de bunu görüyor” dedi ve şöyle devam etti:

Talimat Pensilvanya’dan

“Utanmaları, yüzlerini yerden kaldıramamaları gerekirken kendilerinden emin adımlarla içeriye giriyor olmaları sadece oynadıkları oyunun göstergesi. Duruşmalarda sanıkların tavır ve davranışlarının nasıl olması gerektiği dahil olmak üzere, Pensilvanya’daki bunağın yazıp gönderdiği senaryonun oynandığını görüyoruz ama bu senaryoya rağmen Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, hukukun ve adaletin üstünlüğü buralarda çok net ortaya çıkacaktır.”

Hesap verecekler

AK Parti olarak mahkemelerde daima bulunacaklarını ifade eden Çalık, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını dile getirerek, “Adil bir şekilde yargılanacak ve gereken cezayı görecekler. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanı yerde kalmayacak. Hangi yerde yaşandı ve yaşatıldıysa sonuna kadar mahkemelerin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Üzerimize düşeni yaparız

Şehit yakınlarının, gazilerin 15 Temmuz işgal girişimini püskürten tüm vatan evlatlarının teröristler için idam talebine asla kayıtsız kalamayacaklarını vurgulayan Çalık, “İdam hepimizin gündeminde ve üstümüze düşen neyse yapmaya hazırız. Bununla ilgili olarak şehit ailelerimiz de gazilerimiz de emin olsun. Cumhurbaşkanımızın söylediği cümlenin hepimiz arkasındayız. ‘Meclis’ten geçirin, ben üzerime düşeni yaparım’ diyor Cumhurbaşkanımız. Biz de Mecliste üzerimize düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim