Neşat Ergül/Özel Haber

Gazeteci Mengi, Parti Kurucu Üyeliği ve Genel İdare Kurulu üyeli- ğinden istifa etti. Mengi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İyi Parti kurucu üyeliğinden ve Genel İdare Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Bunu daha uzun süre gizlemem, bugüne kadar hiç yalan söylemediğim sevenlerime, halkıma karşı sadakatsizlik olacaktı” dedi.

Meral Akşener’in 25 Ekim’de resmen kurulduğunu açıkladığı İYİ Parti’de, henüz kuruluşunun ilk aylarında Kocaeli İl Başkanı Haluk Ulusoy, ardından kurucu üye Cevher Cevheri partiden istifa ettiklerini açıklamışlardı. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem ise 12 Mart’ta ayının başlarında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti’deki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

TEŞKİLATLARDA DA YOLLAR AYRILIYOR

Erdem, ayrılık mesajında, şunları kaydetmişti:

“İYİ Parti Kurucular Kurulu üyeliği, Genel İdare Kurulu üyeliği ile Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerimden 12 Mart 2018 tarihi itibari ile ayrılmış bulunmaktayım.”

İYİ Parti yöneticisi Hasan Sümer de, parti üyeliğinden zehir zemberek bir açıklamayla nisan ayında istifa etmişti. Sümer açıklamasında FETÖ’cü teröristlerce 15 Temmuz’da şehit edilen vatandaşları görmezden gelen bir zihniyetle aynı yolda yürümeyeceğini belirtmişti. Partide birçok isim, “Eskittiğimiz ayakkabıları tamirciye, yolları da yeni gelenlere bıraktık” diyerek istifa eder veya istifa sinyali verirken, İİ Parti’nin, Uşak, Düzce, Gemlik gibi bazı il ve ilçelerinde de istifalar yaşandı.

Editör: TE Bilisim