Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Töreni”nde konuştu.

“Bizlere bu güzel yurdu vatan olarak bırakan Sultan Alparslan’a ve ordusundaki tüm kahramanlara, asırlar boyunca aynı yoldan giden nice gazilere ve şehitlere şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’den gelen öneriyle Ahlat’a 10 dönümlük bir otağ yapılacağını açıkladı.

“MALAZGİRT’TE NASIL BİR MİLLET OLDUĞUMUZU CÜMLE ALEME İLAN ETTİK”

“Malazgirt, öncesine baktığımızda Mekke, Kudüs demektir, sonrasına baktığımızda Bursa, Edirne, İstanbul, Rumeli, tüm Balkanlar demektir.” ifadesini kullanan Erdoğan, “Malazgirt ruhunu unutursak ne öncemiz kalır, ne sonramız. Biz, Malazgirt’te nasıl bir millet olduğumuzu cümle aleme ilan ettik.” diye konuştu.

“TÜM KURUMLARIMIZLA GÜÇLÜ DURMAK ZORUNDAYIZ”

Başkan Erdoğan, “Anadolu bir benttir. Bu bent yıkılırsa ne Ortadoğu kalır ne Afrika ne Orta Asya kalır ne Balkanlar ne Kafkasya kalır.” dedi.

Tüm kurumlarımızla birlikte güçlü olmak zorunda olduğumuzu ifade eden Erdoğan, “Aksi takdirde bize bırakın bu vatanı,coğrafyayı bu dünyada bir tek gün yaşama hakkı tanımazlar” dedi.

Başkan Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“BİZİM MEDENİYETİMİZ FETİH MEDENİYETİDİR”

“Fetih, zulme karşı başkaldırının adıdır. Fetih, toprakların ve toplumların adalet, hakkaniyet, iman ve cesaret mayasıyla harmanlanması demektir. Bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. En büyük fethimiz, hiç şüphesiz, gönüllerin fethidir.

“TARİHİN, İNSANLIĞIN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ”

Türkiye, sadece kendi sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye, tıpkı buz dağının görünen yüzü gibi, gerisindeki koskoca bir medeniyetin, tarihin, insanlığın sorumluluğunu taşıyor.”

‘ANADOLU YIKILIRSA NE ORTADOĞU NE BALKANLAR KALIR’

Anadolu, insanlığın geleceğinin kilit taşıdır. Büyük liderler Anadolu’ya sahip çıkmak istemiştir. İşte Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal o gençliği ile beraber yedi düvele karşı savaştılar ve Çanakkale geçilmez dedikleri. Nice şehitler verildi. Ülkemizin bir süredir yaşadığı sıkıntıların sebeplerini konjonktürel gelişmelerde arayanlar çok yanılırlar. Perde gerisinde yazılan senaryoların işte böyle bir arka planı vardır. Unutmayın, Anadolu bir benttir bu bent yıkılırsa ne Ortadoğu ne Orta Asya ne Balkanlar kalır. Üzerinden ulu çınar gölgesi kalkan bu tüm bu coğrafyalar tehlikeye maruz kalır.

“MESELE TÜRKİYE”

En ufak bir zaaf belirtisi gösterdiğimizde üzerimize leş kargaları gibi geleceklerini görürsünüz. İçerimizdeki bazı gafiller sanıyorlar ki mesele Tayyip Erdoğan meselesidir. Hayır mesele Türkiye meselesidir. Mesele İslam meselesidir. Haram görmüş kursak ve çürümüş bir gönül akıbeti ölüm olan çaresiz bir hastalığa tutulmuş demektir. Bir kez daha Malazgirt zaferimizin 947. Yılını tebrik ediyorum. Bu gazada yer alan tüm kahramanları şükranla yad ediyorum.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN ÖNCE TBMM BAŞKANI YILDIRIM VE MHP LİDERİ BAHÇELİ KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Töreni”nde konuştu.

Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin, askeri bir başarının çok ötesinde, imanın, öngörünün, aklın, sabrın, stratejik yönetim kudretinin, yüksek ülkülere bağlanışın, dahası vicdanın, insaniyetin, kaynaşma ve kucaklaşma hasletinin imrenilecek bir mahsulü olduğunu söyledi.

“VATANI NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUYACAĞIZ”

“Bizans varsa, Malazgirt ruhu da vardır, hamdolsun ayaktadır.” diyen Bahçeli, “Vatanı ne pahasına olursa olsun koruyacağız.” ifadesini kullandı.

“DÖVİZ VE KUR OYUNLARI BİZANS YÖNTEMİDİR”

ABD Başkanı DOnald Trump’ın, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye’yi hedef alan yaptırımlarına tepki gösteren Bahçeli, “Terör örgütlerini kullanan namertlerin taktiği Bizans taktiğidir, siyasi ve ekonomik operasyonları vahşice kurgulayanların ilham kaynağı Bizans tahrikidir, döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidir.” dedi.

YILDIRIM: GEREKEN CEVABI MİSLİYLE ALIRLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, “Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Töreni”nde konuştu. Yıldırım, “Bizim birliğimizi bozmaya çalışanlar şunu bilsin ki, özümüz o kadar sağlamdır ki asla bunu başaramayacaklar.” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDENLER GEREKEN CEVABI MİSLİYLE ALIRLAR”

Türkiye’de ne ekonomik darbe girişimleri ne 15 Temmuz gibi hainlerin yaptığı darbe girişimleri sonuç vermeyeceğini ifade eden Yıldırım, “Türkiye’yi tehdit etmeye kalkanlar gereken cevabı her zaman misliyle alırlar.” dedi.

Yıldırım, ABD’ye çağrıda bulunarak, “Muhataplarımıza, bir süredir sergiledikleri anlamsız ve aymaz tavırlarından en kısa sürede vazgeçerek, ilişkileri normalleştirmek için yeni bir yaklaşım göstermelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli: Döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidirTürkiye

TBMM Başkanı Yıldırım: Türkiye’yi tehdit etmeye kalkanlar gereken cevabı misliyle alırlarTürkiye

Editör: TE Bilisim