Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında,  “mahrem imamları” ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemi ile haberleştikleri ve örgütle irtibatlı oldukları belirlenen biri yüzbaşı ve 49’u üsteğmen toplam 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

35’İ AKTİF GÖREVDE

Şüphelilerden 35’inin aktif görevde bulunduğu bildirildi. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce sürdürüldüğü kaydedildi.

FETÖ’NÜN TSK YAPILANMASINA OPERASYON

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli 23 ilde düzenlenen operasyonlarda 20 şüpheli yakalandı.

FETÖ’NÜN MALİ YAPILANMASINA OPERASYON

Öte yandan, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’te finansal destek sağladıkları kayyum atanan şirketlerden sahte evraklarla para ve mal kaçırdıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 37 şüpheliden 25’i yakalandı.

Ayrıca, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Hava Kuvvetleri’ne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, 33’ü üsteğmen 3’ü teğmen olmak üzere 36 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun merkezli 11 ilde ve Manisa merkezli 10 ilde Fetullahçı Tetör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik dün düzenlenen operasyonlarda 32 şüpheli gözaltına alınmıştı.

FETÖ’nün TSK yapılanmasına 23 ilde operasyon: 34 gözaltı kararıTürkiye Manisa merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 17 gözaltıTürkiye

Editör: TE Bilisim