Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 2 Ekim’de evrak işleri için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınmayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın çok dikkatli ve başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Bakan Gül, “Titizlikle, derinleştirilerek her aşamasıyla soruşturma yapılıyor. En kısa sürede neticelenmesini bekliyoruz” dedi.

SORUŞTURMAYI SAVCILIK YÜRÜTÜYOR

Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı Adalet Bakanlığı değil, savcılığın yürüttüğünü belirten Bakan Gül, “Tüm bunlarla ilgili konuşulanların ötesinde ne olduğunu savcılık makamı takdir edecektir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hukukun gereği neyse, uluslararası hukukun gereği neyse yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

TÜRK YARGISI KARARINI BASKIYLA VERMEDİ

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediğini ve casusluk yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve yattığı süre göz önünde tutularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ABD’li papaz Brunson hakkında konuşan Bakan Gül, Türk yargısının kararını baskıyla, herhangi bir şekilde talimatla vermediğini söyledi.

Bakan Gül, “Adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı kaldırılmıştır. Bu kişi beraat etmedi, mahkeme mahkumiyet kararı verdi.” dedi.

CHP’NİN İŞ BANKASI’NDAKİ HİSSELERİ

Adalet Bakanı Gül, CHP’nin İş Bankası hisselerinin hazineye devredilmesine ilişkin, “Bu anlamda bir çalışma Meclis gündemine muhtemelen gelecektir.” ifadesini kullandı.

Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nun, CHP’ye Atatürk’ün vasiyetini yerine getirmediği için dava açtığını belirten Bakan Gül, “Atatürk’ün vasiyeti her iki kuruma bu hisselerin geçmesi, ayakta kalmaları, güçlenmelerine yönelik vasiyettir.” dedi.

HAKİM VE SAVCI ALIMI YAPILACAK

Öte yandan Bakan Gül, 29 Aralık’ta bin 600 hakim savcı alımı için sınav yapılacağını açıkladı.

CEZAEVLERİNDE BULUNAN TUTUKLU HÜKÜMLÜ SAYISI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ’den 32 bin, terör örgütü PKK’dan 10 bin, DAEŞ terör örgütünden 1161 olmak üzere 33 bin 161 tutuklu hükümlünün cezaevlerinde bulunduğunu söyledi.

“ERDOĞAN DOĞU İÇİN BÜYÜK BİR MANA İFADE ETMEKTEDİR”

2019 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili konuşan Bakan Gül, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin Doğu ve Güneydoğu için büyük bir mana ifade ettiğini söyledi. Bakan Gül, “O bölgede de tüm Türkiye’de de, AK Parti bir Türkiye partisidir, en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum. ” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim