İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuştu. Suriye’de 2011 yılından beri devam eden iç savaşta yaşanan gelişmelere ve Türkiye’nin bölgedeki tutumuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, dünyanın en büyük insani operasyonunun gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’nin, jandarmasıyla, askeriyle, öğretmeniyle on binlerce masum muhacire huzurlu bir yaşamın nasıl olacağını anlatmaya çalıştığını dile getiren Soylu, dünyada böyle bir operasyonun benzeri olmadığını ifade etti.

DEAŞ’IN KURULUŞ AMACI MÜSLÜMANLARI KÜÇÜLTMEK

İçişleri Bakanı Soylu konuşmasında, genç-yaşlı ayırt etmeden yüz binlerce insanı katleden terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’in kuruluş amaçlarına da dikkat çekti. DEAŞ’ın Müslümanları küçültmek amacıyla kurulduğunu belirten Bakan Soylu, bütün dünyanın Müslümanları DEAŞ zihniyetiyle örtüştürmeye çalıştığını ifade etti. Terör örgütü PYD’nin de PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğunu ve Suriye’deki amacının belli olduğunu söyleyen Soylu, eli kanlı terör örgütlerinin Türkiye’yi güneyinden uzaklaştırmak istediğini ifade etti. Soylu, terör örgütlerinin bu amaçlarını terör sevici ülkelerin desteğiyle gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

FETÖ, ABD’NİN DÜNYADAKİ MENFAATLERİNİ SAVUNUYOR

Türkiye’nin mazlumlara yardım edebilecek konuma gelmesinin istenmediğini belirten Bakan Soylu, 15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladımızın şehit olduğu hain işgal girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün kuruluş amacının, ‘ABD’nin dünyadaki menfaatlerini savunmak’ olduğunu söyledi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin önemi dikkat çeken Soylu, bunun sadece ‘belediye seçimleri’ olmadığını söyledi. Bakan Soylu, Türkiye’nin 31 Mart seçimlerinden güçlü çıkması halinde, Türkiye üzerindeki hain planların boşa çıkarılacağını ve Türkiye’nin önünü tutabilmenin zor olacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim