ABD Başkanı Donald Trump’ın, FETÖ ve PKK adına suç işledeği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Brunson üzerinden Türkiye’yi ve Türk ekonomisini hedef alan saldırılarına karşı birçok ülkeden Türkiye’ye destek mesajları geldi, bazı ülkeler de yatırım kararı aldı.

Türkiye, ABD’nin döviz üzerinden yapmaya çalıştığı ekonomik krizi fırsata çevirmesini bildi. Özellikle yatırımcılara, dolar endeksinde düşen fiyatları değerlendirme çağrısı yapan yetkililerin çağrıları bir bir karşılık buluyor.

ÇİN YATIRIMLARININ TÜRKİYE’YE AKMASI BEKLENİYOR

Dün Katar’ın 15 milyar dolarlık yatırım hamlesnin ardından Çin yatırımlarının da Türkiye’ye akması bekleniyor. Hem de 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket faaliyet gösteren Alibaba.com ile…

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Trendyol’un satın alınmasından yaklaşık 1 ay sonra Alibaba Türkiye’deki şirkete 1 milyar dolara yakın yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Özellikle Türkiye’ye yakın dönem içerisinde birkaç kez gelen şirket yetkililerinin İstanbul merkezli bir tesis kurmayı planladığı ve bu bağlamda da depo ve merkez inşası için arazi bakıldığı belirtiliyor.

Kalın açıkladı! Katar, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım yapacakTürkiye

Editör: TE Bilisim