Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevden alınan  Çay ile ağabeyi Nurettin Çay ve avukatları katıldı.

Duruşmada, soruşturma kapsamında Pozantı Belediye Başkanlığında arama yapan polisler tanık olarak dinlendi.

“Çay ile aramızda husumet yok”

Söz hakkı verilen komiser V.E, 10-12 polis memuru ve muhtar ile belediye binasına gittiklerini söyledi.

İlk etapta belediye başkanı sekreter odasına geçtiklerini belirten V.E, “Sırayla arama yapmaya başladık. Dağınık bir şekilde arama yapılmadı. Tek kamera olduğu için teker teker bütün odalarda arama yapıldı. Ben makam odasına herhangi delil ya da başka bir şey bırakmadım. Bu yönde kimseden de talimat almadım. Hakkımda FETÖ/PDY soruşturması yoktur. Belediye Başkanı Mustafa Çay ile aramızda herhangi bir husumet de bulunmamaktadır.” ifadesini kullandı.

Makam odasında FETÖ’nün kitapları

Polis memuru C.G. de belediyenin kapısının çilingire açtırılarak arama çalışmasına başlandığını anlattı.

Belediye Başkanının makam odasına girdiklerinde kendisinin başkanın masasını aramaya başladığını belirten C.G, “Masanın alt tarafında yığıltı şekilde kitap, dergi vardı. Oraya bakarken Fetullah Gülen’in yazmış olduğu kitabı buldum. Delil toplayan arkadaşa bu kitabı verdim. Delil poşetine koyup koymadığını bilmiyorum. Sonra birkaç CD bulduk, delil mahiyetinde onları da almıştık.” diye konuştu.

Mustafa Çay ise savunmasında, hakkında somut bir delil bulunmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.

Duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen ve deşifre olduğu iddia edilen gizli tanık “Tırpan”ın gizli tanıklılığının kaldırılmasına, bir sonraki celse dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Yurt geneli düzenlenen FETÖ/PDY operasyonlarında örgütle iletişim halinde olduğu ve şifreli haberleşme programı olan Bylock’u kullandığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan aralarında eski yüzbaşı ve öğretmenler bulunan 10 kişi gözaltına alındı.

Editör: Haber Merkezi