Özel bir televizyon kanalına konuşan Bozdağ, gündemi değerlendirdi. Bozdağ, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi’nin tarihi önemine işaret ederek, Zirve’nin, Suriye’de yaşanan çatışmalara çözüm bulmak bakımından önemli sonuçlar ortaya koyduğunu bildirdi.

Terör örgütü YPG/PYD’nin amacının Suriye’de bir terör koridoru oluşturmak ve bunu terör devletine döndürmek olduğunu hatırlatan Bozdağ, “YPG/PYD terör örgütleri Afrin’den nasıl temizlendiyse şimdi Tel Rıfat’tan temizlenecek. Orada da sona doğru yaklaşıldı. Arkasından Münbiç, arkasından Fırat’ın doğusu” diye konuştu. .

ABD VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMUYOR

Amerika’nın verdiği sözleri tutmadığına işaret Eden Bozdağ, Amerika’nın Suriye’den çekilme açıklamasını önemsediklerini vurgulayarak, bunun arazideki yansımasını görmek istediklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay ziyaretine yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu siyasetin seviyesini çok düşürdü. Akıl, fikir fukarası olan kişinin tek sermayesi küfür ve hakaret oluyor. Belli ki Kılıçdaroğlu’nun akılda, fikirde bir fukaralığı var. Bu fukaralığını kapatmak için de saldırıyor, hakaret, küfür ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’Yİ RAHATSIZ EDEN TERÖRİSTLERİN KAYBETMESİ

CHP’nin Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin eleştirilerini hatırlatan Bozdağ, “Afrin düştü, bunların da takkesi düştü. Şimdi başka yerden Afrin zaferine sevinen insanları aşağılamaya başladılar. Esasında onları rahatsız eden sanatçılarımızın sevinci, orada söyledikleri türkü değil. Bana göre Afrin’in düşmesi teröristlerin kaybetmesidir. Teröristler Afrin’de kaybettiler, Tel Rıfat’ta da Münbiç’te de diğer alanlarda da kaybedecekler. Sanatçılarımız hiç üzülmesinler, bu memlekette Kılıçdaroğlu’nun hakaretiyle yol alacak kimse yok. O, kendini tarif ediyor, sanatçılarımızı tarif etmiyor” dedi.

MİT’in bugüne kadar 18 ülkeden 80 FETÖ’cüyü Türkiye’ye getirdiğini de hatırlatarak, yurt içinde ve dışarıda terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğünü, bu açıdan OHAL7in uzatılmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim