İddianameye göre FETÖ’nün emniyet yapılanmasının elebaşlarından Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Coşgun Çakar’ın yabancı istihbarat kaynaklarından Hrant Dink cinayetinin işleneceğini 2005’te öğrendikleri ve göz yumdukları belirlendi.

Bundan 12 yıl önce Agos Gazetesi’nin önünde öldürülen Gazeteci Hrant Dink suikastında FETÖ izi derinleşirken, cinayete dış istihbarat birimlerinin de dahil olduğu ortaya çıktı. Suikast öncesinde FETÖ’cü İstihbarat Daire Başkanı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, C-2 Büro Amirliği içinde 2006 yılının haziran ayında kuruluş onayı almadan C-5 isimli gizli bir birim kurdu ve burada bazı çalışan komiser ve komiser yardımcılarını görevlendirdi.

C-5 isimli ihanet biriminin amacı, Hrant Dink cinayetinin işlenmesini sağlamak ve ardından Ergenekon ile Balyoz kumpaslarına meşruluk kazandırmaktı.

DIŞ İSTİHBARAT BAĞLANTISI

Emniyette ihanet üssü kuran Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Başkan eski Yardımcısı İstihbarat Daire Coşgun Çakar’ın gazeteci Hrant Dink öldürüleceği bilgisini 13 Ekim 2005’te öğrendi belirlendi.

FETÖ’nün emniyetteki 3 kilit isminin Hrant Dink cinayetinin haberini dış istihbarat örgütlerinden aldığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortaya çıkarıldı. FETÖ, 2005’te cinayetin Ogün Samast tarafından işleneceğini bile biliyordu. Dink, FETÖ’nün planladığı şekilde 2007 yılının Ocak ayında öldürüldü.

SAHTE BELGE DÜZENLEDİLER

FETÖ bu noktadan sonra Dink cinayetini Ergenekon kumpası lehine kullanmak için Dink davasının kovuşturmasının yapıldığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nı dinledi ve yargılamayı kontrol altında tuttu.

İşgalci terör örgütü düzenlediği sahte belgelerle Hrant Dink cinayetinin 2006’da bilgisinin paylaşıldığı yönünde algı yaparak, elim suikastteki izini kaybettirmeye çalıştı.

Ali Fuat Yılmazer, İstanbul İstihbarat Daire Başkanlığı’na atandıktan sonra ise alçak örgüt, TSK’daki ihanet yapılanmasının önünü açmak için Ergenekon kumpası başlatıldı.

Hrant Dink davasının karartılmasının medya ayağını ise Fatih Portakal’ın “çok özledim” dediği FOX Haber Müdürü Ercan Gün üstlendi kamuoyu saptırdı.

Editör: TE Bilisim