Hasan Taşkın / Diriliş Postası

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, STK ve vakıfların mali şeffaflığının sağlanmasına ilişkin 8 maddelik kanun teklifini, TBMM Başkanlığı’na sundu. Külünk, şekil ve yapısı değişen terör örgütlerinin, toplumsal sinir merkezlerini etkileyen ajanlık faaliyetleriyle toplumsal güven ortamını zedelediğini belirtti.

Özellikle 17/25 Aralık darbe girişimiyle ve 15 Temmuz darbesi sonrası FETÖ ile mücadele kapsamında tüm kamu kurumlarıyla özellikle yabancı STK’ların da gözden geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ve gerek görülenlerin faaliyet izninin iptal edildiğini hatırlatan Külünk, “Ülkemizde ya da küresel boyutta faaliyet gösteren bazı kurum ve kuruluşları paravan olarak kullanan kişi ya da örgütler bulunmaktadır. Bazı yasal görünümlü yapı ya da kuruluşlar teröre destek vererek bir ‘Truva Atı’ görevi yapmaktadır” ifadelerini kullandı. Külünk, çeşitli gizli gündemleri olan siyasal ajanlık ya da terör amaçlı faaliyetleri için Truva Atı’na dönüştürülmüş yapılarla mücadele kapsamında dernekler, vakıflar ve diğer STK’ların mali şeffaflığının sağlanmasına ilişkin yasal düzenleme yapılması hususunun önem arz ettiğine işaret etti.

MİLLİ VE YERLİ STK’LAR AYIKLANACAK

Külünk, kanun teklifi ile alakalı gerekçeyi şu şekilde açıkladı: “Teklif edilen kanunla birinci hedef milli ve yerli duygularla samimi faaliyetlerini yapan STK’larımızın herhangi bir şekilde rahatsızlık ve tedirginlik yaşamalarının engellenmesidir. Burada gaye FETÖ, PKK, DHKP/C, DAEŞ vs. gibi örgütlere doğrudan ya da dolaylı olarak finans ve insan kaynağı sağlayan, siyasi ajanlık yapan, provokasyon hazırlığı yapan ya da bu yönde ki faaliyetlere alt yapı sunan yasal görünümlü illegal yapıların yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri ve bağlantılarının izlenmesi ve açığa kavuş- ması için bu kanun teklifi hazırlanmıştır.” Külünk imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi, her türlü sivil toplum teşkilatlanmasının gelir ve giderlerinin şeffaflaştırılması, kamu denetimine açılması için alınacak önlemlerin, izlenecek usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlandı.

Editör: TE Bilisim