FETÖ’cü vatan hainlerinin Yunanistan’a akını sürüyor… 15 Temmuz darbe girişininin ardından helikopterle kaçıp, daha sonra sığınma talebinde bulunan 8 FETÖ’cü darbeciyi 24 saat koruyan ve iltica hakkı dahi veren Yunanistan’a son 60 günde bin 101 Türk vatandaşının iltica talebinde bulunduğu tespit edildi.

HUKUKU İHLAL ETMİŞLERDİ

Yunan Realnews Gazetesi bu istatistiği manşetine taşırken, “Sultan Recep Tayyip Erdoğan’ın rejiminden kaçan Türkler çareyi ülkemize sığınmakta buldu” şeklinde hadsiz ifadeler kullandı. Türkiye’den gelecek sığınma taleplerinin giderek artmasının beklendiği, bu durumunda da Atina’da büyük endişe oluşturduğu dile getirildi. Nitekim Yunanistan’da Danıştay, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesini geçtiğimiz günlerde kararlaştırmış, bu durum Türkiye tarafından “Terörün desteklenmesi ve uluslararası hukukun ihlali” şeklinde yorumlanmıştı.

BÜYÜK ARTIŞ BEKLENİYOR

Ülke basını, her ne kadar “Erdoğan rejimi” diyerek kaçanların masum siviller olduğu algısını oluşturmaya çalışsa da, Yunan Danıştayının, 8 darbecinin 15 Temmuz darbe girişimine katıldıklarının dahi şüpheli olduğuna kanaat getirmesi, Yunan devletinin FETÖ’cülere karşı tutumunu açıkça ortaya koyuyor. Hal böyleyken de önümüzdeki dönemde Yunanistan’a kaçmaya çalışacak FETÖ ve PKK militanlarının sayısında yüksek artış görülmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: TE Bilisim