Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in Fahrettin Paşa hakkında yaptığı asılsız suçlama ve hakaretin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. “Medine Müdafii”, “Çöl Kaplanı” Fahreddin Paşa’ya kutsal emanetleri Türkiye’ye gönderdiği için” Hırsız” iftirası atan BAE’li Bakan’ın açıklamasına tepki olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) BAE Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokağın adının, ‘‘Fahrettin Paşa’’ olarak değiştirilmesi kararlaştırdı.

ABB’nin kararına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu karar Suudileri rahatsız etti. Sosyal medya sitesi twiter üzerinden çeşitli kampanyalar başlatan Suudiler BAE’lilere Türkiye’ye karşı misilleme çağrısı yapılıyor. Suudi Arabistan’lı bir twitter kullanıcısının başlattığı ankette, “Türkiye’nin BAE Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa ne ad verilsin?” sorusu soruldu.

Kahramana karşı terör örgütü liderleri

Haberi hazırladığımız saatlerde yaklaşık 25 bin kişinin oy kullandığı ankette Büyükelçiliğimizin bulunduğu bölgeye iki terör örgütü liderinin isminin yer alması tepki çekti. Ankette ilk şık olan “Fetullah Gülen Caddesi” kullanıcılardan % 25 oy aldı, kullanıcıların % 45’i ise ikinci şıkta olan “Abdullah Öcalan” ismine oy verdi. Anketin yapıldığı twitin adlına binlerce yorum geldi. Ankete tepki gösterenler “Kahramana karşı terör örgütü liderlerinin” öne çıkarılmasına duydukları öfkeyi dile getirdi.

Anketin hızla yayılmasının ardından Türkiye’ye karşı her türlü algı operasyonunu fırsat bilen terör örgütü yandaşları saldırıya geçti.

BAE o kadar da gaza gelmez

“Öcalan” şıkkına oy verilmesi yönünde çağrı yapan PKK yandaşlarının çabaları ile Öcalan ismi öne çıkarken, bölgeyi yakından tanıyan uzmanlar ise BAE’nin bu gaza gelmeyeceği görüşünde birleşti. Körfez ülkelerinin FETÖ ve PKK’yı terör örgütü olarak tanıdığına dikkat çeken uzmanlar, BAE başta olmak üzere Körfez ülkelerinin bu kadar ileri gidemeyeceğini belirterek, aksi durumda çok ciddi bir kriz çıkacağını ve Körfez ülkelerinin bu krizi göze alamayacağını dile getirdi.

Ya Resulallah biz seni bırakmayız!

Editör: TE Bilisim