İhanet şebekesi FETÖ’nün medya, yargı, ordu, polis, eğitim ve iş dünyasındaki uzantıları, birer ikişer yurt dışında kaçtı. Örgüt içindeki maşalar ise cezaevlerini doldurdu. Yurtdışına kaçan örgütün medya, yargı, ordu, polis, eğitim ve iş dünyasındaki uzantıları lüks bir hayat içinde keyif sürüyor.

Adil Öksüz’ün eşi Aynur Öksüz New Jersey’de…

Gizli himmet mekanizması ile firari teröristler, sınırlarımızın ötesinde el üstünde yaşıyor. Çeşitli ülkelerdeki bazı oteller kiralanırken, giderler FETÖ’nün Pensilvanya’daki karargahı tarafından ödeniyor.

ZEVK VE SEFA İÇİNDELER

Öte yandan FETÖ’nün üst düzey üyeleri yüz binlerce dolarlık malikane ve arabalar ile sefa içinde yaşıyor. Yüksek standartlar ile hayat süren teröristler, Türkiye’deki yaşantılarından çok uzak bir profil çiziyor. Burada ‘muhafazakâr’ bir görüntü çizen FETÖ’cüler, dışarıda ülke ülke gezerken; “seküler” bir imaj altına giriyor.

BİR KAPALI, BİR AÇIKLAR

Sosyal medya hesaplarından Türkiye’ye nefret kusan FETÖ’cüler, iftira dolu paylaşım yaparken; diğer taraftan ortanın üstü yaşam standardında sahip bulunuyor. Çoğu yerde kendilerini mağdur olarak tanıtarak sığınma hakkı elde edenler, zevk ve sefa içinde hayatlarını sürerken; Türkiye’deki görüntülerden oldukça başka görünüyor.

ÖRGÜT ‘BİRİKİMİ’ AÇILDI

15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sonrası ülke dışına kaçan firari FETÖ’cülerin, yüz binlerce dolarlık evleri tercih etmesi dikkat çekiyor. Firarilerin, uzun yıllar birtakım Batı ülkelerine yerleşen örgüt üyelerinin sahip olduğu “milyon dolarlık” mal varlığının üzerine kurulduğu ifade ediliyor.

ABD’deki FETÖ’cülerin lüks yaşamı…

İŞLETME SAHİBİ OLDULAR

Teröristlerin bazıları sınır dışında işletme sahibi olurken; bu restoran ve kafelerin örgüt üyelerinin buluşma adresi olarak hizmet verdiği de kaydediliyor. Örgütün kasası ve milyonlarca doları bulan kaynakları sayesinde; özellikle Almanya, Belçika, İngiltere ve Danimarka başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesindeki spor arabalar, ultra lüks evler, konutlar, dubleks ve tripleks daireler, Darbe Girişimi’nin kilit isimleri ile yakınlarına tahsis ediliyor.

Haber Merkezi

  

Editör: TE Bilisim