Kumpas davasının en büyük destekçileri de BAE ve Ermeni lobileri, ayrıca dava Trump’ı köşeye sıkıştırmak için de kullanılıyor.

Türkiye’ye 15 Temmuz’da işgal girişiminde bulunan, 251 kişiyi katleden uluslararası terör örgütü FETÖ, ABD derin devleti tarafından kollanmaya devam ediliyor. Türkiye, 15 Temmuz’un ardından terörisbaşı Gülen ve iadesi istenen diğer FETÖ’cü teröristler konusunda mahkeme kararları da dahil olmak üzere ABD makamlarına 85 klasör suç dosyası paylaşırken, ABD yargısı FETÖ’yü cezalandırmak yerine FETÖ ile mücadele edenleri hedef alıyor. FETO Pensilvanya’dan 160 ülkede faaliyet gösteren terör örgütünü yönetmeye, teröristler ABD’den ihanetine sürdürmeye devam ederken FETÖ’nün gerçek yüzünü ABD kamuoyuna gösterenler yargı sopasıyla sindirilmek isteniyor. O isimlerin başında Fetullahçı Terör Örgütü’nün ABD ayağını araştıran Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) eski Başkanı Ekim Alptekin geliyor.

15 Temmuz’da yargıladılar

Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’e ait olan Flynn Intelligence Group ile FETÖ’yü soruşturmak için 3 yıl önce anlaşma yapan işadamı Alptekin’e, ABD yargısı tarafından 17 Aralık 2018’de Gülen’in iadesi konusunda ABD hükümetine komplo kurmak iddiasıyla soruşturma açıldı. 17-25 Aralık darbe girişimine gönderme yapılan davanın ilk duruşması 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde yapıldı.

Ermeni lobisi FETÖ’yü destekliyor

Alptekin, 3 yıldır FETÖ’nün ABD içinde tehlikeli bir örgüt olduğunu yaptığı tespitlerle ortaya koyarken, ABD’deki FETÖ destekçisi bürokrasi ve lobiler Alptekin’i illegal çalışmakla itham edip, itibarsızlaştırmaya çalıştı. ABD’de FETÖ’yü koruyan lobilerin başında Birleşik Arap Emirlikleri ve Ermeni lobisi de bulunuyor.

Alptekin’e ABD’ye komplo kurmak adı altında açılan kumpas davasıyla ABD’deki FETÖ destekçisi klik, FETÖ’ye “ABD’ye devleti arkanızda” mesajı verdi. Öte yandan ABD’de uzun yıllardır faaliyet gösteren Alptekin’i komplo kurmakla suçlayan savcıya göre, 251 kişinin katili, darbeci Feto bir “hayırsever.” Alptekin’e açılan davanın “siyasi” olduğunu görülürken, FETÖ destekçisi devlet kurumları da örgütün kirli yüzünün ortaya çıkmaması için Halkbank davasında olduğu gibi kumpası bizzat destekliyor.

İşin ucu Trump’a çıkıyor

Alptekin’e açılan davanın, üzerinde sürekli yargının görevden alma tehdidi bulunan ABD Başkanı Donald Trump için de önemi var. FETÖ’yü koruyan söz konusu dava da Trump karşıtı kanatla, Türkiye düşmanı ABD lobileri işbirliği yapıyor. Alptekin’e açılan dava üzerinden Trump’a “En yakın adamları yabancı bir devlette illegal iş çevirmiş” suçlamasını yapmak için zemin hazırlanıyor.

Feto Ladin’den farksız

Alptekin ile beraber aynı davada yargılanan, Trump’ın ulusal güvenlik eski danışmanı Flynn, FETÖ’nün ABD içerisinde en çok hedef aldığı isimlerden biri. ABD seçimlerinde Hillary Clinton’un kazanması için seçim kampanyasına milyonlarca dolar aktaran FETÖ, Trump’ın seçilmesinin ardından paniklemiş, Flynn’ın Feto’yu 11 Eylül saldırısını gerçekleştiren El-Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin’e benzetmesi ve iadesini savunması alçak örgütün paniğini en üst seviyeye çıkarmıştı.

Editör: TE Bilisim