15 Temmuz’da Türkiye’ye işgal girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’nün devlet kurumlarına sızdırdığı militanlarına yönelik temizlik harekatı sürerken, örgütün siyasi partiler içerisindeki kriptoları en önemli gündem maddelerinin başında geliyor. Bu kapsamda, 17-25 darbe girişimi sonrası FETÖ ile alenen işbirliği yapan, 15 Temmuz sonrası ise örgütün teröristlerin korumak için OHAL’e karşı çıkan, KHK’ları ise Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan CHP, AK Parti’nin kendi bünyesinde bulunun örgüt üyelerini koruduğu yönünde propagandaya başladı. CHP’nin karalama kampanyasına HDP’de katılırken, Adalet Bakanı Bozdağ, her iki partiye de okkalı cevap verdi.

Kaç vekiliniz FETÖ’cü?

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’na yaptığı ziyaret esnasında konuşan Bakan Bozdağ, partisinin FETÖ’cülere karşı asla müsamaha göstermediğini CHP içinse aynı durumun geçerli olmadığını vurguladı. CHP ile FETÖ arasındaki ortaklığını detaylarıyla paylaşan Bozdağ, belediye başkanları ve vekillerin bağlantılarının araştırılması gerektiğinin altını çizerek, “Onlar kendi içerilerinde ayıklanma yaptılar mı? ‘Siyasi ayak’ diyor, o zaman ben soruyorum CHP’nin içerisinde kaç tane irtibatlı, iltisaklı veya onların adına hareket eden kişi var, onu CHP’nin çalışması lazım. Kaç yerde belediye meclisinde üye var. Yani 2014 seçimlerinde CHP’nin güçlü olduğu yerlerde CHP’yi kendilerini cennete götürecek bir ibadet gibi görüp belediyelerini desteklediler mi, desteklemediler mi?” dedi ve şöyle devam etti:

AK Parti ayıklama yaptı

“Oy verdiler mi, vermediler mi? Tabii bunu yaparken belediye başkan adayı olarak, belediye meclis üyesi olarak isimleri monte ettirdiler mi, ettirmediler mi? Bunların cevabını hepsinin vermesi lazım. Kalkıyor konuşuyor. Bakın çok net söylüyorum burada, bu konuda en net parti tereddütsüz AK Parti’dir ve içindeki ayıklamayı da en iyi şekilde yapmış ve yapmaya devam eden parti de yine biziz.” Bozdağ, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye ise FETÖ ile mücadeleye verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, Bahçeli’nin devlet adamlığı gösterdiği dile getirdi.

“Batı demokrasiden anlamaz”

Bozdağ, ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milleti ve hükümeti yerine FETÖ’cü teröristleri koruyan Batı’ya da verdi veriştirdi. Türk halkının tüm dünyaya demokrasi ve vatan savunmanın ne demek olduğunu gösterdiğini, ancak Batının bu kutlu zafere kayıtsız kaldığını söyleyen Bozdağ, “Çünkü onlar demokrasi, insan hakları, refah, huzur ve benzeri şeyleri kendilerinde olduğu zaman, başkalarında da eleştirildiği zaman çok güzel görüyorlar. Eksik olduğu zaman güzel görüyorlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim