Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Isparta 6. Olağan Kongresi’nde konuştu.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz 2016’da hain işgal girişiminde tankların altına yatan, vatan uğruna canını feda eden yüzlerce vatandaşımıza yargı muafiyeti sağlayan KHK hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ı sert bir dille eleştirerek, “Bir CHP’li vekil var ki alçaklıkta sınır tanımıyor. O şimdi bunun hesabını yargı karşısında verecek. Şehit yakınlarına bunun hesabını verecek. Gazilere, vatandaşa bunun hesabını verecek. Yağma yok.” dedi.

KHK eleştirilerine yanıt: FETÖ’cü ağzı ile konuşmayı bırak

CHP’nin, 15 Temmuz kahramanlarına yargı muafiyeti getiren KHK ile ilgili, “Hükümet sivillere koruma getirmiş. Bu demokrasiye uygun değilmiş, günün birinde kötüye kullanılabilir.” açıklamasına tepki gösteren Başbakan Yıldırım, “Darbecilere karşı koyduk. Tankların önüne çıktık, darbe yapmak isteyenleri derdest ettik. Bu uğurda 250 kardeşimiz şehit oldu. 2193 kardeşimiz gazi oldu. Biz dedik ki, o gün meydanlara inen bu vatandaşlarımıza, sivillerimize sorgu sual yok, mahkeme yok, dava yok. Onlar birer kahramandır. Onların gücü tankın gücünü yenmiştir. Çıkmışlar, niye bu insanlara kanuni koruma getiriyorsunuz. Kime getireceğim kardeşim? Bu insanlara koruma getirmeyip de darbecileri mi koruyacağız Kemal Bey. Artık FETÖ’cü ağzı ile konuşmayı bırak.” ifadelerini kullandı.

“Bunun hesabını yargı önünde verecek”

Başbakan Yıldırım, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın KHK ile ilgili skandal sözlerine yanıt verdi. Yıldırım, “Bu yönde 1.5 sene önce de bir düzenleme yaptık. Polisler için, askerler için yaptık. Aynı cümlelerle vatandaşlar için düzenlemeyi getirdik. O gün ses soluk yok, kimse bir şey demiyor, bugün neredeyse bu yanlıştır, bu darbe yapmayı teşvik eder, çeteleşmeye sebep olur. Hele hele bir CHP’li vekil var ki alçaklıkta sınır tanımıyor. O şimdi bunun hesabını yargı karşısında verecek. Şehit yakınlarına bunun hesabını verecek. Gazilere, vatandaşa bunun hesabını verecek. Yağma yok.” şeklinde konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Süha Aldan hakkında soruşturma

“Taşeron konusunu hallettik”

Konuşmasında, taşeronlara kadro konusuna da değinen Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır devam eden bir taşeron konusu vardı değil mi? Hallaedeceğiz dedik hallettik mi? Hayırlı olsun. Asgari ücret enflasyonun altında olmayacak dedik. Nihayet yüzde 14’ün üzerinde bir artışla yeni asgari ücreti onayladık, hayırlı uğurlu olsun. İşverenlerimizin bu artıştan dolayı işçi çıkarmaması için, darlığa düşmemesi için prim desteği vereceğiz dedik. 2018’de de her personel için 100 lira destek kararı aldık.”

“Dar gelirlilere 2 bin konut yapılacak”

Başbakan Yıldırım, “TOKİ için 400 dönüm arazi ayarlandı, dar gelirlilere 2 bin konut yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun. Isparta’nın 2020’ye kadar su problemi yok. Sulama projeleri ile toprakla suyu birleştirdik, 570 milyonluk ilave bir hasıla elde ettik. 20 baraj ve gölet yaparak hizmete sunduk. 77 milyon ağaç dikdik.” ifadelerini kullandı.

“’Türkiye bir daha belini doğrultamaz’ diyenler çakıldılar”

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Isparta’daki 6.İl Kongresi’nin yapılacağı salonun önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin önemine değinen Yıldırım, “Allah bizim birliğimize, dirliğimize zarar vermeye çalışanlara fırsat vermesin. 2017 artısıyla eksisiyle artık geride kaldı ama 2017 için bize karamsar hikayeler anlatanlar, ‘Türkiye bir daha belini doğrultamaz’ diyenler sonunda çakıldılar. Türkiye, her zamanki gibi yine milletinin desteğiyle, Cumhurbaşkanı’nın liderliğiyle dünyada en fazla büyümesini sağlayan ülke haline geldi. Türkiye’ye de yakışan budur.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim