Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, NTV’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un, “Sınır birliği kurmayı düşünmüyoruz ama yerel güçleri eğitmeye devam edeceğiz” açıklamasını değerlendiren Bakan Gül, “Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Sınırlarını ve güvenliğini tehdit edecek hiçbir oluşuma Türkiye asla sessiz kalamaz. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. ABD’nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım.” diye konuştu.

“Seçim ittifakı” komisyonu toplantısı

AK Parti ile MHP arasında arasında bugün gerçekleştirilecek ittifak komisyonu toplantısına ilişkin Gül, “Türkiye resmi olarak partiler ittifak yapamıyorlar. Bugün ilk defa bir araya geliyoruz. Tüm bu çalışmaların nihai hedefi milli mutabakatın sağlanması. Yasal olarak neler yapılması gerekiyor?” dedi.

“Nihai kararı verecek mahkeme ilk derece mahkemesidir”

AYM’nin FETÖ’cü gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında verdiği hak ihlali kararıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Gül, “Mahkemelerde hiyerarşi olmaz ilk derece mahkemesi olur istinaf olur yüksek mahkeme olur. Her mahkeme yetkisini anayasan ve kanundan alır. Bireysel başvuru ile ilgili bunu getiren AK Parti hükümetimizdir. Varsa uygulamaları gözden geçirmek suretiyle bu süreci takip etmekteyiz. AYM bir karar vermiştir ilk derece mahkemesi de incelemiş bu konuda bir mahkeme de gerekçeli karar gelmedi diye bir karar vermiştir. AYM kararı da bağlayıcıdır. AYM temel hak ve hürriyetlerle ilgili bir ihlal olup olmadığına bakar. Nihai kararı verecek mahkeme ilk derece mahkemesidir. Nihai karar verme merci ilk derece mahkemesidir.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim