Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ‘nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin 452 şahsa dair iade dosyası hazırlandığını ve 83 ülkeye gönderildiğini belirterek, “104 FETÖ mensubunu Türkiye’ye getirip adalete teslim ettik” dedi.

Çavuşoğlu, Almanya’nın FETÖ konusunda Türkiye’nin taleplerini karşılamaktan çok uzak olduğunu belirtti.

“260 BİNDEN FAZLA MÜLTECİ DÖNDÜ”

Çavuşoğlu, şu ana kadar terörden temizlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine 260 binden fazla mültecinin döndüğünü söyledi.

“ABD YAPTIRIMLARINI DOĞRU BULMUYORUZ”

İran’ın Türkiye’nin önemli bir komşusu olduğunu belirten Çavuşoğlu, ABD yaptırımlarını doğru bulmadığını söyledi. Çavuşoğlu, “Yaptırımlara karşıyız. Yaptırımların gerek İran halkı, gerek ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimiz üzerindeki muhtemel olumsuz etkisini en aza indirmek için ABD başta olmak üzere tüm taraflarla yakın işbirliği içindeyiz. ABD’nin tek taraflı kararları tüm dünya sistemini olumsuz etkilemeye başladı.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere değinen Çavuşoğlu, “ABD’yle ilişkilerimiz, NATO üyeliğimiz ve AB üyelik sürecimiz dış politikamız bakımından temel ve stratejik öncelikler arasında. ABD ile ilişkilerimizi 2019 yılında normal seyrine döndürmek iradesine sahibiz. Yapıcı tutumumuz karşılık gördüğü ölçüde ilerleme kaydedeceğiz.” dedi.

“KIBRIS İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Kıbrıs’ın deniz alanlarındaki çıkarları korumak için gerekli tedbirleri aldık. Kimsenin macera içine girmesini istemeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim