FETÖ ve PKK ile mücadelede hükümete destek vererek “Milli” muhalefet örneği sergileyen MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda başkan sistemi için referandum sinyali vermesi CHP’ye sinir krizleri geçirtmişti. Başkanlık sistemine karşı olduklarını söylemek için kürsüye çıkan CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’de, Bahçeli ve MHP’ye “Saray’ın lastiği” diyerek alenen hakaret etmişti. Böke’nin sözleri büyük tepki çekerken, MHP’nin Böke’ye verdiği cevapta bir hayli sert oldu.

Bilinçaltının dışa vurumu

Böke’nin ithamlarını değerlendiren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP’nin PKK’yı korumayı vazife edindiğini ve yakıştırmalarının çirkin olduğunu dile getirerek, “Diğer bir siyaset kuklası CHP’li Selin Sayek Böke, Sayın Genel Başkanımıza ve partimize izansızca laf atmaktadır. Kendileri PKK’nın ‘don lastiği’ oldukları için dünyayı öyle algılamaları ve partimize lastik yakıştırması yapmaları tamamıyla bilinçaltlarının dışa vurumudur” diye konuştu.

İçinizdeki PKK’lıları sorgulayın

CHP ile PKK’nın sözcüsü HDP’nin 7 Haziran’da Türkiye’yi birlikte salladığını hatırlatan Büyükataman, CHP’nin kendi içerisinde temizlik yapması gerekiyor, CHP, MHP’nin siyasetini sorgulayacağına ‘ailece HDP’ye oy verdik’ diyen dönemin Genel Başkan Yardımcısı’nı sorgulamalıdır. Bebek katilinin posteri altında yürüyüşe katılan milletvekilini ve şu anda kelle koltukta PKK ile mücadele eden polisimize ve askerimize suç duyurusunda bulunan bir diğer Genel Başkan Yardımcısı’nı sorgulamalıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim