15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimini gerçekelştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar sürüyor. Bolu ve Malatya‘da terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında açılan davalarda 7 sanığa hapis cezası verildi.

BOLU’DAKİ FETÖ DAVASINDA 3 SANIĞA HAPİS CEZASI

Bolu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında biri tutuklu 4 sanığın yargılandığı davaların görülmesine devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, örgütün “askeri mahrem imamları”ndan olduğu ileri sürülen  tutuklu sanık eski öğretmen Hasan Bıçakcı’nın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanığın “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık avukatı ve sanığın mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etmesi üzerine mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Şubat’a erteledi.

“ASTSUBAYLARIN MAHREM İMAMI” DAVASI

Aynı mahkemedeki ikinci duruşmada ise “astsubayların mahrem imamı” olduğu iddia edilen, tutuksuz sanık görevinden ihraç edilen doktor İbrahim Makas’ın yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada iddia makamının esas hakkındaki mütalaasını sunduğunu anımsatarak, sanık ve avukatında mütalaaya karşı savunma yapmalarını istedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin tüm bildiklerini samimi bir şekilde mahkemeyle paylaştığını belirterek, beraatını talep etti.

Sanık Makas da pişman olduğunu dile getirerek, “Yapı içinde din ve vatan adına faydalı işler yaptığımız düşüncesiyle faaliyette bulunmuştum. Ancak bugün yaşananlarla ben de yaptıklarımızın doğru olmadığını fark edebiliyorum. Ancak o dönemin şartlarında bu bize sakıncalı gelmemişti. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum.” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi.

İKİ KADIN SANIĞA HAPİS CEZASI

Üçüncü duruşmada ise örgütle iltisaklı yurtlarda çalışan tutuksuz sanıklar Hatice ve Hacer Arık’ın yargılanmalarına devam edildi.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7 yıl altışar aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mütalaaya karşı savunma yapan sanıklar, suçsuz olduklarını iddia ederek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Hacer Arık’ın 6 yıl 10 ay 15 gün, Hatice Arık’ın 7 yıl 6 ay hapsine hükmetti.

MALATYA’DAKİ DAVADA BİR SANIĞA HAPİS CEZASI

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kentte FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu tespit edilen şüphelilere yönelik operasyonda gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen 3 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından 2 zanlı, soruşturma yürütülen illere gönderildi bir zanlı ise sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Bitlis merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 14 gözaltıGündem

İstanbul’da 27 ByLock kullanıcısı hakkında gözaltı kararıGündem

Editör: TE Bilisim