Operasyonların devam edeceğini belirten Erdoğan, Kandil’deki terör bataklığının kurutulacağının mesajını vererek CHP’nin yarasını dağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kahraman şehidimiz FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’de binlere hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin karşı çıktığı Kandil operasyonuyla ilgili net mesajlar verdi. Teröristlerin girdiği her deliğin imha edileceğini aktaran Cumhurbaşkanı, yeni hedefin PKK terör örgütünün elebaşlarının bulunduğu Kandil olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

DEVAM EDECEK

“Nereye saklanırsa saklansınlar, biz ne Kemal’e ne Muharrem’e bakarız. Biz işimize bakarız. Teröristler hangi ine girerlerse girsinler, er ya da geç, teröristlerden döktükleri şehit kanlarının hesabını muhakkak sorduk ve soruyoruz. Şu ana kadar sadece Afrin’de 4 bin 500’ün üzerine çıktık. Bugün size bir şey daha söylüyorum. Demiştim ya Kuzey Irak’ta Kandil’e de operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik. Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek.”

TERÖR KAYNAĞI OLMAYACAK

Afrin’in temizlendiğini, Bestler Dereler, Cudi, Gabar ve Kato’da terörist inlerinin yıkıldığı, firari FETÖ’cülerin enselendiğinin bilgisini paylaşan Erdoğan, Kandil’in en büyük terör yuvası olduğuna dikkat çekerek, “Hedefimiz, bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil’i, ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Zeytin Dalı Harekâtı’ndan hemen sonra başladığımız operasyonlar hamdolsun başarıyla sürüyor” dedi.

AFRİN GİBİ OLACAK

Mehmetçik’in adım adım terörist inlerine doğru ilerlediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye rağmen Cerablus, El Bab ve Afrin’de ne olduysa yine aynısının olacağını aktararak, “Sahadaki birliklerimiz teröristlerin inlerine doğru adım adım ilerliyor. Muhalefet istemese de nasıl Afrin’i, Cerablus’u, El Bab’ı, Azez’i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil’deki terör bataklığını da Allah’ın izniyle kurutacağız. Bölücü örgütün siyasi uzantılarına yoldaşlık yapanlar rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkartacağız. Tabii öncelikle dün Afrin operasyonuna yaptıkları itirazların aynısını bugün Kandil’e yapan gafillere sandıkta esaslı bir ders vereceğiz” diye konuştu.

DİKTATÖR KESİLDİ

Erdoğan, İnce’nin “Moralimi bozdu” dediği 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’in apoletleri sökme tehdidini hatırlattı, İnce’nin cumhurbaşkanı olması durumunda neler yapabileceğini şu sözlerle gündeme getirdi:

“Bugün moralini bozan komutana hadsizlik yapan Bay Muharrem, Allah korusun yarın moralini bozan emekliye, çiftçiye, sanayiciye, çiftçiye, memura, esnafa kim bilir neler yapar? Daha adaylık sürecinde milletin başına diktatör kesilen biri, Allah muhafaza koltuğa oturunca kim bilir daha ne kesilir? Bu zat hem aşırı muhteris hem de kifayetsiz.”

Mehmetçik göz açtırmıyor

Irak’ın kuzeyi ve Kandil’e yönelik operasyonlar, terör örgütü PKK mensuplarına göz açtırmayacak şekilde devam ediyor. 11 Mart’ta başlatılan operasyonlarla Irak’ın kuzeyindeki, Avaşin, Basyan, Hakurk, Zap ve Kandil bölgelerine bugüne kadar düzenlenen hava harekâtlarında 150’nin üzerinde teröristi etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyinde yaklaşık 30 kilometre içeri girerek Kandil’in etrafındaki çemberi daraltan Mehmetçik, bu bölgeden Türkiye’ye girerek saldırı planlayan veya sınır karakollarını hedef seçen teröristlere de göz açtırmıyor. Son günlerde hava harekatını artıran TSK dünde iki teröristi etkisiz hale getirdi.

Halisdemir’e vefa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitingin ardından Darbeci general Semih Terzi’yi alnından vurarak, ihanete darbe indiren 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti. Erdoğan, bir sürü Halisdemir’in kabrinde dua etti.

Editör: TE Bilisim