DAEŞ, PKK, FETÖ, DHKP/C vs. terör örgütlerini ayrı ayrı değerlendirme dönemi artık kapanmış bulunuyor. Eskiden terör örgütlerinin, kendi iç disiplinleri, özgün teorileri, farklı düşmanları ve özel motivasyonları olurdu. Dolayısıyla mücadele için de farklı yöntemler gerekiyordu. Kabul etmemiz zaman alabilir ama artık bu örgütler doğrudan küresel terörün birleşik kuvvetleridir. Yani FETÖ, DAEŞ ve PKK iddianameleri bile birleşmelidir.

DAEŞ, “Erdoğan’ın başında olduğu Türkiye’deki sistem, Tağut sistemidir. Bizim Türkiye’nin Müslüman halkıyla bir alıp veremediğimiz yok ama Erdoğan’ın Tağut diktatörlüğü ve devrilmelidir” diyor.

Tağut, Cibt ve Tağut adlarında iki puttan biri. Hazret-i Ömer (ra), “Tağut şeytandır” buyuruyor. Enes bin Malik Hazretleri, “Tağut, Allahu Teâlâ’dan başka, kendisine ibadet edilen her şeydir” diye tarif ediyor. Kurtubî ise, “Tağut, put ve şeytan demektir” diye tarif ediyor.

FETÖ, Erdoğan için, “Yezit, Tiran, Firavun, faşist, diktatör, Tağut, kâfir” diyor ve bütün açıklamalarında Erdoğan’ın devrilmesi gerektiğini söylüyor.

PKK, Erdoğan için, “Diktatör, Kürt katili, faşist” gibi aynı yaftaları kullanıyor ve bütün açıklamalarında hedeflerinin doğrudan Erdoğan’ın devrilmesi olduğunu söylüyor.

Yani, aynı yerden saldırmıyorlar ama aynı hedefe saldırıyorlar. Dolayısıyla motivasyonu aynı olan bu bir ocağın askerlerinin aynı çuvala konulması gerekiyor.

FETÖ, PKK, DAEŞ gibi terör örgütleri sivilleri katlediyor, çocukları öldürüyor ve kamuoyunu “Bizim dediğimize gelmezseniz sizi öldürürüz” diye tehdit ediyorlar. Yani motivasyonlarıyla birlikte yöntemleri de aynı olan bu örgütlerin aynı çuvala konulması gerekiyor.

Motivasyonları, yöntemleri ve hedefleri aynı olan bu örgütlerin sanki birbirine düşmanmış gibi tiyatro yapmaları da aslında zıtlık üzerinden kaim olma stratejisi. Birbirlerini besleyip, karışlıklı alan tanımlama taktiğinin de önüne geçilmesi için hepsinin aynı çuvala konulması gerekiyor.

Bir PKK militanı için sorun çıkartan bir devlet görevlisinin, FETÖ mensubu bürokratlar ya da siyasetçiler tarafından oyun dışına atılması bunları aynı örgüt yapmıyor mu? Öte yandan FETÖ’ye biat etmeyen bir devlet görevlisinin, PKK ya da DAEŞ tarafından suikasta uğraması bunları aynı örgüt yapmıyor mu? Ya da FETÖ üyesi gazetecilerin propaganda yapabilmesi için DAEŞ ve PKK’nın katliam yapmaları bunları aynı örgüt yapmıyor mu? Bu suç unsuru olan ortaklılar yüzünden de hepsinin aynı çuvala konulması gerekiyor.

Ve basıncı yayma taktiği… Öfkemizi dağıtıp, aklımızla oynuyorlar. Bu zokayı yutmamamız lazım. Kamuoyu asil öfkesine sahip çıkmalı, öfkemizi de mücadele enerjimizi de bölmememiz, aynı şiddetle, aynı keskinlikle, aynı sertlikte mücadele etmemiz için de hepsinin aynı çuvala konulması gerekiyor. Kusura bakmayın ama aynı değirmene su taşıyan adamların farklı entariler giymeleri onları farklı yapmaz…

EREM ŞENTÜRK / BAŞYAZI

Editör: TE Bilisim