FETÖ’nün darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını televizyonda dinleyince, “Kefeni biz giyeceğiz, sen giymeyeceksin” diyerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giden 39 yaşındaki Bülent Karalı hain kurşunların hedefi oldu. Şehit Karalı’nın annesi Aynur Karalı, oğlunun şehit olmasının acısına hala alışamadığını söyledi. Karalı, “Buz gibi taşlara gidip, o taşları temizlemek, o taşları sevmek çok zor. Tek tesellim şehit olması. Benim çocuğum ne yaptı size? Namusunu, vatanını korumak için çıktı” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe girişimi” sözüne tepki gösteren Karalı, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin canlarını çok acıttığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Utanmadan çıkıp ‘kontrollü darbe’, ‘Sizi denize dökeceğiz’ diyorlar. Eğer Kılıçdaroğlu, bu darbenin kontrollü darbe olduğunu biliyorsa bunu açıklayacak”. Karalı, 15 Temmuz Derneği’nde 148 şehit ailesi olduğunu, hepsinin dava açması gerektiğini aktardı.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Darbe girişimi gecesi Tuzla Orhanlı gişelerde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bir kolunu kaybeden Üzeyir Civan, Kılıçdaroğlu’nun skandal sözlerini hedef alan bir video kaydetti.

Üzeyir Civan, videoda şehit ve gazilerin Kemal Kılıçdaroğlu’na haklarını helal etmediğini belirterek, “Birçok sayıda kardeşimin canı gitti, fidanlar gitti, ocaklar söndü. Ya bunlara haksızlık etmiyor musun, bunlara ihanet etmiyor musun?” diye sordu. Darbe girişimi sırasında açılan ateşte kopan kolunu Kılıçdaroğlu’na gösteren Civan, “Ey Kılıçdaroğlu, beni iyi dinle; 15 Temmuz darbe girişimine ‘kontrollü darbe’ diyorsun ya… Ya, bu nasıl darbeymiş ki bu darbede benim kolum gitti bak, bak!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim