Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Gordon, tehlikeye işaret ederek, “FETÖ, ABD’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde 251 vatandaşımızı şehit eden, binlerce kişiyi de yaralayan terör örgütünün üst düzey yöneticileri, her fırsatta Türkiye’yi kaosa sürüklemek için bulundukları ülkelerde lobi yapıyorlar.

Yurt içinde FETÖ’nün açtığı yaralar bir bir sarılırken ve sorumlulara hesap sorulurken Türkiye, fitne örgütün kurtulması için dünya ülkelerine çağrıda bulunuyor. Türkiye’nin işbirliği teklif ettiği Batılı ülkeler ile ABD, bu çağrılara kulak tıkıyor.

TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİLLER

Darbe girişiminin ardından hain kalkışmanın birçok elebaşı yurtdışına kaçarken, özellikle Almanya ve ABD, bu elebaşılara kucak açtı. Almanya, FETÖ’cülerin iadesi için herhangi bir adım atmazken, elebaşı Gülen de ABD’deki villasında rahat bir hayat sürüyor.

Türkiye, Gülen’in terör örgütü elebaşı olduğuna ilişkin kesin ve ispat edilmiş tüm delilleri ABD’ye göndererek iadesini talep ederken, Trump yönetimi tehlikenin farkında olmadan bugüne kadar iade konusunda sessiz kaldı.

Varlığını sürdürme telaşında olan FETÖ ise ABD’de rüşvetle lobileri etkileyerek, hem kendilerini güvende tutmayı hem de Türkiye aleyhinde faaliyetlerini yürütmeye çalışıyor.

GORDON’DAN ÇAĞRI

Her ne kadar ABD yönetimi FETÖ tehlikesini görmese de örgütün faaliyetlerinden haberdar olan bazı isimler, elebaşı Gülen’in iadesinden yana tavır alıyor. Gülen’in iadesini isteyenlerin gerekçesi ise ABD’nin sadece Türkiye ile iyi ilişkilerini sürdürmesi değil, FETÖ’nün gelecekte ABD’nin de ulusal güvenliğini tehdit etmesi olarak gösteriliyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanlığı’nı yapan Jeffrey Gordon, ülkesinde katıldığı bir panelde, FETÖ elebaşı Gülen ve örgüt yapılanmasının tehlikesine dikkati çekti.

Gordon, “Fetullah Gülen, hem Türkiye hem de ABD’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor, derhal Türkiye’ye iade edilmeli. NATO müttefikimizi tehdit eden yapılanmaya sahip çıkmamalıyız” sözleriyle ülkesine yönelik tehlikeye işaret etti.

Editör: TE Bilisim