Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme ve basın toplantısının ardından TBMM Genel Kurulu’nda partililere hitap etti. Başbakan Yıldırım, vatandaşın darbecilere karşı galip geldiğini belirterek, “Onlar bu fırsatları değerlendirerek, bu büyük millete acı çektirebilirler ama bu milleti dize getiremezler. 15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur; tankın gücü halkın gücünü yenememiştir. Bu millet gücünü tanktan değil, halktan almaktadır” diye konuştu.

Hoca kılıklı hain

Türkiye’nin 15 Temmuz’daki gibi bir darbe girişimi ile tarihi boyunca karşılaşmadığının tespitini yapan Yıldırım, TBMM’yi işgalcilerin bile bombalamadığını belirterek, “İstisnasız her darbe kötüdür, her darbe cinayettir. Her darbe milli iradeye karşı ihanettir. Ancak, siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi, 15 Temmuz’daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hiçbir darbe, kökü dışarıda, hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe, halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe, havadan halkını bombalamamıştır. Hiçbir darbe TBMM’ye bomba yağdırmamıştır” ifadelerini kullandı.

Muhalefete teşekkür

Darbeciler tarafından yapılan bombardıman altında Meclis’i terk etmeyen vekillerin teşekkürü hak ettiğini belirterek, “Milli iradeye sahip çıktığınız için sizlerle gurur duyuyorum. Bir kez daha bütün Meclis grubumuza, birlikte darbeye karşı çıkan, 15 Temmuz gecesi Meclis’e gelen sabaha kadar sizlerle direnen CHP, MHP vekillerini, partili yetkililerini de kutluyorum. Darbeye karşı bildiriye imza atan HDP’ye de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cevap verin bize

Yıldırım, 17-25 Aralık darbe girişiminden bu yana FETÖ lideri Fethullah Gülen’in koruyan ve Türkiye’ye çeşitli bahanelerle iade etmeyen ABD yönetimine de verdi veriştirdi. Adalet Bakanlığı’nın gerekli dosyaları ABD’ye gönderdiğinin bilgisini paylaşan Başbakan, ABD’ye şu soruları yöneltti: “Bize diyorlar ki ‘Kanıt sunun’. Görünen köy, kılavuz ister mi? 11 Eylül’de, İkiz Kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz? Guantanamo’da şüphelileri toplarken elinizde kanıt mı vardı? Bin Ladin için kanıt aramazken FETO için üstelik olay çok açıkken, kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz?”

Beslemeyin artık

ABD’ye FETÖ örgütünü koruma ve desteklemekten vazgeçmesi yönünde çağrı yapar Başbakan Binali Yıldırım, “Bu caniyi, bu haini, bu terörist başını artık daha fazla korumayın. Vazgeçin. Bunun size de faydası yok, insanlığa faydası yok, İslamiyet’e faydası yok. Hiç kimse kusura bakmasın, bu paralel terör örgütü artık hiçbir ülke için elverişli bir maşa değildir. Hiç boşuna ekmek, su vermeyin, boşuna beslemeyin, külfet çekmeyin. Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim