Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kartal‘da çöken binayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını anımsatan Bakan Gül, “Kimin ihmali varsa cezasını çekecektir.” dedi.

“BU HARİTAYI KABUL EDEMEYİZ”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun yayınladığı harita ile ilgili konuşan Bakan Gül, “Geçiştirilecek bir konu değil. Kabul edemeyiz. Dışişleri Bakanlığı bu konuda gereken adımları atıyor. Bu harita, bu coğrafya bizim namusumuzdur. 1 santimi bile tartışmaya açılamaz.” ifadelerini kullandı.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ

Adalet Bakanı Gül, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Türk heyetinin Amerika’da olduğunu ve bu konuları görüştüğünü dile getiren Bakan Gül, “Bizim iade talebimiz var. ABD’nin Türkiye’ye iade etmesi gerekir. Bu konudaki ısrarlarımızı sürdürüyoruz. Şu an itibariyle bu çalışmalar için arkadaşlarımız Amerika’dalar. Nereye giderse gitsin, Türkiye Cumhuriyeti’nin talebi elinde sonunda yerine gelecektir. Bunun hesabı yargı önünde sorulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gül, “Ortak bir çalışma grubu, şimdi de İçişleri Dışişleri ve Adalet Bakanlığı’ndna olmak üzere bu çalışma grubu Amerika’da. Şu anda bu meseleleri konuşuyorlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim