Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Ara Dönem Bakanlar Konferansı Genel Oturumu’na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler güvenlik Konseyinin (BMGK) yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

“Daha adil ve kapsayıcı olmalı”

BMGK’nın ve kuruluşun tamamının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, BM’nin talepleri karşılayamadığını söyledi. BMGK’nın daha adil ve kapsayıcı olması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, “Şu açık ki tüm dünyayı temsil etmiyor. Sadece daimi kalıcı beş üyenin çıkarlarına hizmet etmemeli. Çifte standart ve ikiyüzlülüğü daha fazla tolere edemeyiz. Bu yüzden sizlere Türkiye’nin ‘Dünya beşten büyüktür’ sloganını hatırlatmak isterim.” ifadelerini kullandı.

“FETÖ hepimiz için tehdittir”

Dünya genelinde yaşanan en büyük sorunun teröriz olduğunu, bu terör örgütlerinden birinin de 15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladını şehit eden FETÖ olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, ülkeleri uyararak, “Darbe girişimini Türk halkının cesareti sayesinde durdurduk. Ancak bu terör örgütünün ağı dünya çapında, 160 ülkede aktif. Görüyorum ki birçok dost ülke tehlikeyi gördüğü için bu terör örgütüne karşı önlem alıyor. FETÖ, okulların, iş çevrelerinin arkasına sığınmış bir suç ağıdır, onlara kanmayın. FETÖ hepimiz için bir tehdittir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim