Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, katıldığı bir televizyon programında darbeci Fethullahçı Terör Örgütü’nün kamudan temizlenmesine ilişkin ilan edilen OHAL, terörist elebaşı Gülen’in Mısır’a kaçma hazırlığında olduğu iddiaları ve 15 Temmuz darbe girişimini yönetin 1 numaralı isme yönelik açıklamalar yaptı.

Karanlık nokta kalmayacak

Canikli,  FETÖ konusunda hiçbir karanlık noktanın kalmayacağını ifade ederek, “OHAL olmasa 15 yılda temizleyemezdik. FETÖ temizliğinin siyasi ve sivil boyutu da var. Gözaltıların ardından çözülmeye başladılar. İfadeler ortaya çıktıkça her şey ortaya çıkacak. Bu yapıları çözmek kolay değil ama hamdolsun çözülüyorlar. Çok çocuksu alelacele davranışlar içerisine giriyor. Ama şunu söyleyeyim hiçbir şey gizli kalmayacak” diye konuştu. Canikli, askeri okullara yönelik alınacak tedbirlerinde hızla devreye sokulacağını kaydetti.

ABD bırakmaz

FETÖ elebaşı Gülen’in ABD’den kaçarak Mısır’a iltica edeceği iddialarına değinen Canikli,  ABD’nin Türkiye ile yaptığı anlaşmaya rağmen buna izin vermeyeceğinin altını çizerek, ABD’nin bütün bu olaylardan sonra bu örgütün elebaşını başka bir ülkeye göndereceklerini düşünmüyorum. Aramızda bir anlaşma var. Suçluların iadesiyle alakalı. Hal böyle iken ABD’nin Gülen’i başka bir ülkeye göndermesi başka anlamlara gelir” şeklinde konuştu.

1 numara sivil

15 Temmuz darbe girişiminin 1 numaralı sanığına ilişkin kamuoyunda yapılan tartışmalara da cevap veren Caniki,  bu ismin bir sivil olabileceğine dikkat çekerek, “Bu örgütün elebaşı bildiğiniz gibi Pensilvanya ‘da. Bu darbe girişiminin Türkiye’deki 1 numarası şu anki bilgilere göre TSK’da bir isim var. ama onun da üzerinde başka bir kişi var mı göreceğiz. Eğer varsa o 1 numara sivildir.Pensilvanya’dakinin yerine Türkiye’deki 1 numaranın bir sivil olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim