TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu başkanlığında toplandı. CHP’li Veli Ağbaba ile HDP’li Burcu Çelik Özkan, toplantıda 241 kişiyi katledip, Türkiye’nin istiklaline kast eden FETÖ’cü teröristlere işkence yapıldığı yönünde iddiaları gündeme getirdi. CHP ve HDP’lilerin, işgalci üniformalı teröristler için “İnsan haklarını” gündeme taşıması, Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı AK Partili Mehmet Metiner’i isyan ettirdi.

Aklama operasyonu

FETÖ’cüleri korumak için mesnetsiz söylemlerde bulunan CHP ve HDP’li vekillere cevap veren Metiner, işkence iddialarının bir algı operasyonu olduğunu ifade ederek, “FETÖ’cü teröristlerin bu yöndeki kara propagandalarına teslim olmayacağız. Algı operasyonlarına teslim olmayacağız. FETÖ’cülere işkence yapıldığı kanaatinde değilim. Bu yönde bir başvuru yok. Ama ben teröristlere gidip ‘Size işkence yapılıyor mu ?’ sorusu üzerinden bir algı operasyonu yapılmasına müsaade edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Meclis komisyonunun buna alet edilmemesine inanıyorum, asla onlara işkence yapılmadı” diye konuştu.

Darbecilere direniriz

Darbecilerin etkisiz hale getirilmesi sırasında fiziki müdahaleye maruz kalabileceğini söyleyen Metiner, bu durumunda meşru savunma hakkı olduğunu kendisinin de aynı eylemi yapacağının altını çizerek, “Yakalanma esnasındaki yediği tekme tokatlarla ben ilgili değilim. Ben olsaydım bende aynısını yapardım. Fazlasıyla yapardım. Savaş hukuk geçerlidir, darbecilere karşı direnme meşrudur Darbecilere karşı o gece elimde silah olsaydı alnının çatısından vururdum. Darbecilere karşı milletin direnme hakkı vardır her yolla da direniriz” şeklinde konuştu.

HDP’liler toplantıyı terk etti

Metiner’in tepkisi sonrası PKK’nın siyasi olan HDP’nin vekili Ayhan Bilgen, “Tekme tokatla falan Türkiye’nin itibarını zedeliyorsunuz”  salonu terk etti. Metiner ise, Bilgen’e “PKK terör örgütünün insan hakları ihlallerine de direniriz. Burada Murat Karayılan tarafından tehdit edilen milletvekili arkadaşların var. Niye savunmuyorsun. Siyasiler öldürülüyor niye savunmuyorsun. Hadi ordan FETÖ severler” şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilisim