15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ)  yönelik operasyonlar devam ediyor. Eskişehir, Samsun ve Edirne merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı.

ESKİŞEHİR’DE 7 GÖZALTI

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve Bursa cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında “terör örgütüne üye olmak” suçundan aranan, açığa alınan 5 astsubay ile askeri okuldan atılan 2 şüpheli düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalandı.

Zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın sürdüğü İzmir ve Bursa’ya gönderileceği öğrenildi.

SAMSUN’DAKİ FETÖ OPERASYONU

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY’ye yönelik Samsun merkez ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Örgütün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock”u kullandıkları tespit edilen, örgütün kapatılan kurumunda çalışan Sümeyra N.O. ile eşi Sadık O, meslekten ihraç edilen araştırma görevlisi Sibel E, iş güvenliği uzmanı Hüseyin A, meslekten ihraç edilen öğretmen Musa B, esnaf Emre O. ve Can T. yakalandı.

Zanlılar emniyete götürüldü.

EDİRNE MERKEZLİ OPERASYONDA 11 GÖZALTI

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski polis, komiser yardımcısı ve esnafın da bulunduğu 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Edirne, Afyonkarahisar, Osmaniye, Kırklareli, Diyarbakır, İstanbul ve Çanakkale’de düzenledikleri operasyonla 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Kırklareli merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu: 11 askeri personele gözaltı15 Temmuz

15 ilde FETÖ’nün kripto yapılanmasına operasyon: 65 gözaltı15 Temmuz

Editör: TE Bilisim