İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ABD’li papaz Andrew Craig Brunson hakkında kararını verdi. 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Brunson, yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

Hükümetten, ABD’li papaz Brunson’un serbest bırakılmasına ilişkin ilk açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

“BAĞIMSIZ TÜRK YARGISI BİR KARAR ALMIŞTIR”

Bakan Kurum, “Biz geçmişte de Türk adaletinin bağımsız olduğunu söylüyoruz. Bundan önceki karara da bağımsız Türk yargısı almıştır. Şimdi de altını çizerek söylüyorum bağımsız Türk yargısı bir karar almıştır. Herkese hayırlı olmasını temenni ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP’TAN KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Brunson’un serbest bırakılması kararı sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump, “Brunson için çok çalıştık. Brunson serbest bırakıldı. Yakında evinde olacak.” ifadelerini kullandı.

BRUNSON NEDEN TUTUKLANDI?

ABD’li papaz Andrew Craig Brunson, terör örgütü PKK ve FETÖ adına terör faaliyetlerinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerinde hakkında açılan dava kapsamında 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Brunson’ın cezası, sağlık problemleri nedeniyle İzmir’de ev hapsine dönüştürülmüştü.

Bu konuda ABD Başkanı Donald Trump, işlediği suçlardan ötürü ev hapsi cezası verilen casus Brunson üzerinden yine terör estirerek yardımcısı Mike Pence ile Twitter’dan Türkiye’ye tehditler yağdırmıştı.

Bu tehditler sonrasında gelen ekonomik saldırılar ise Türk ekonomisini yıldırmamış aksine millileşme yolunda ciddi bir adım attırmıştır.

Brunson’un avukatından ilk açıklamaTürkiye

Brunson kararı sonrası Trump’tan ilk açıklamaDünya

Papaz Brunson hakkında karar çıktı!Türkiye

Editör: TE Bilisim