İşgalci FETÖ’nün hücrelerinden büyük oranda temizlenen yargıdaki başka tehlikeli yapılarda mevcut. Bu gerçeği itiraf edense CHP’nin asker kökenli İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek.

HEDEFLERİ ERDOĞAN

Bir televizyon programına katılan CHP’li eski vekil, milletin adamı Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzde 52.6 oy oranı ile seçilmiş ilk devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’li isimleri yargılamayı arzulayan Başsavcıların bulunduğu itiraf ettiği şu sözleri sarf etti:

“Bizim iktidarı yargılayacak gücümüz yok. İktidarı düşürmek muhalefete düşer sizin göreviniz, siyasetçilerin görevi. Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz göreceksiniz. Başsavcılar var bunu diyen.”

DARBE İSTİYORLAR

Öte yandan Çiçek, söz konusu savcıların bir darbe sonucunda Erdoğan’ı yargılayacaklarını ilettiğini ortaya koydu. CHP’li Çiçek, söz konusu savcıların kim olduğunu açıklamadı.  Çiçek’in irtibat kurduğu başsavcılar FETÖ’cü mü? Yoksa Kemalist kimliği taşıyan farklı bir vesayet odağı mı? Söz konusu açıklamayla ilgili milli savcıların harekete geçip, geçmeyeceği de merak konusu.

BU KAÇINCI GİRİŞİM?

Ayrıca, yargıda Erdoğan’ı yargılamak isteyen yapılar uzun süredir mevcut. 2008’de AK Parti’ye kapatma davası açan cuntanın hedefi Erdoğan’dı. 7 Şubat 2012’deki MİT krizinde FETÖ dolaylı şekilde Başkan Erdoğan’ı yargılamayı hedefleyen bir alçaklığa imza attı. Yine FETÖ’nün tezgahladığı 17-25 Aralık darbe girişimi de Erdoğan’ı yargılamak ve Türkiye’yi büyüttüğü, emperyalizme kafa tuttuğu için cezalandırmaktı.  FETÖ, MİT TIR’ları ihanetinde olayı küresel boyuta taşımak istedi. Türkmenlere yardım götüren Tır’a kumpas kıran FETÖ’cü hainler DAEŞ terör örgütüne silah gönderildiği yalanını söyleyen Erdoğan’ı Lahey’de yargılatmak istedi,  ihanet planı millete takıldı. FETÖ’cü darbeciler, 15 Temmuz’da suikast girişiminde bulundukları Erdoğan’ı, Adnan Menderes gibi ipe götürmenin de planını yapmışlardı.

İNCE’YE SORMUŞLARDI!

CHP’li Muharrem İnce’de cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde buluştuğu büyükelçilerin kendisine “Erdoğan’ı yargılayacak mısınız?” diye sorduğunu itiraf etmişti. Bu tabloda ABD’nin ekonomik darbe girişimiyle beraber hedeflenen kasıtlardan birinin de Başkan Erdoğan’ı yüce divan da yargılamak olduğu Çiçek’in itirafıyla gün yüzün çıktı.

Editör: TE Bilisim