KÜBRA MİNNET / ÖZEL HABER

Diriliş Postası Gazetesi Ankara Temsilcisi Hasan Taşkın’ı makamında ziyaret eden ve milli güreşçi olmasının yanı sıra Kırkpınar Başpehlivanlığı da yapan Türkiye Judo Federasyonu Başkan Adayı Hüseyin Şahinal, Taşkın’a gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye Judo Federasyonu’na başkan adayı olma sürecini ve başkan olması durumundaki hedeflerini anlattı, federasyonun şimdiki durumunu değerlendirdi.

Üniversite yıllarında judoyla tanışıp bu alanda çeşitli başarılar elde ettiğini söyleyen Şahinal, aslında 30 yıldır spor yaptığını belirtti.

Judo Federasyonu Başkan Adayı Şahinal, şu anki federasyon yönetimini, “8 yıldır federasyon başkanlığı yürüten bir yönetim var ortada ancak ‘başarı tablosu’ gözler önünde. Maalesef 8 yıllık bir yönetim Rio Olimpiyatları’ndan madalyasız döndü” sözleriyle eleştirdi.

“BAŞTAN AŞAĞI REVİZYON GEREK”

Federasyonda baştan aşağı yenilenmeye gidilmek zorunda olduğunun altını çizen Şahinal, “Bunların başında federasyondan tutun, kulüplere, milli takımlara, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerine kadar komple bir revizyondan geçmek lazım” dedi. Başkan olması durumundaysa, 8 yıldır yönetimde olan milli takım hocaları ve idarecileriyle bir araya gelerek 8 yıl boyunca yapılan çalışmalar hakkında konuşup, neler yapılması gerektiği konusunda istişarelerde bulunmak istediğini dile getirdi.

“SPORCULARDAN ÖNCE ANTRENÖRLERİ EĞİTECEĞİZ”

Türkiye Judo Federasyonu’na başkan olarak seçilmesi durumunda pek çok hedefinin olduğunu belirten Şahinal, “Pilot bölgeler kuracağız, kulüpleri başıboş bırakmayacağız. Sporculardan önce antrenörleri eğiteceğiz. Kulüplerdeki antrenman programları da baştan aşağı gözden geçirilecek” açıklamasında bulundu.

“EKSİKLERİ BAKAN KILIÇ’A RAPOR HALİNDE SUNDUK”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la da görüştüklerini dile getiren Şahinal, Bakan Kılıç’a federasyonun eksikleri hakkında bir dosya sunduklarını söyledi. Şahinal şöyle devam etti:

“Antrenman programlarından tutun da, antrenör yetersizliği, federasyondaki yönetimin eksiklikleri, bunların hepsini sayın bakanımıza tek tek sunduk. Bakanımız da hayırlısı olması temennisinde bulundu.”

“FETÖ’NÜN GİRMEDİĞİ YER KALMAMIŞ”

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin Türkiye Judo Federasyonu dâhil, pek çok federasyonun içine sızmış olduğunun altını çizen Şahinal, “Maalesef bunlarda judo camiasının idareci ve antrenör arkadaşlar bunları raporlamışlar. Bunları çeşitli yerlere Başbakanlığa olsun, Cumhurbaşkanlığına olsun rapor halinde iletmişler. Tabi ki bunlar şu an inceleme aşamasında, bunlar FETÖ’cüdür denemez” şeklinde konuştu. Şahinal, Türkiye Judo Federasyonu’na başkan olarak seçilmesi durumunda, federasyon içindeki FETÖ yapılanmasıyla sonuna kadar mücadele edeceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim