Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK), bir tane Müslüman ülke olmadığını belirterek, “Biz adalet istiyoruz. BM bunun için kuruldu ama şu anda böyle bir yaklaşım yok. Biz insanlığın adaletini arıyoruz. Bunu er ya da geç inşallah yakalayacağız” diye konuştu.

Sabri İşbilen/Diriliş Postası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen “11. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı”na katıldı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bünyesinde 62 derneği ve 25 temsilciliği barındıran UDEF’in misafir öğrencilerle Türkiye’nin bağını güçlü şekilde devam ettirmeye yönelik faaliyetlerini takdirle takip ettiğini söyledi. Erdoğan, “Bu hayırlı teşebbüsü (UDEF) hep birlikte desteklemeliyiz. Bu alanı birlikte doldurmazsak FETÖ ve DAEŞ gibi terör örgütlerine, sömürge ayıbını alınlarının ortasında taşıyan güçlere fırsat vermiş oluruz” dedi.

Türkiye’nin iş yapma konusunda değil, yapılan işin icmalini tutma ve sonrasında takibini yapma konusunda ciddi eksiği olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

MİSAFİR ÖĞRENCİ 350 BİNE ÇIKACAK

“Eskiden beri ülkemizde 100 binlerce misafir öğrenci, eğitim öğretim görmüş ve bunlar ülkelerine dönmüşlerdir. Bizim ilk dönemimizde dahil, bu öğrencilerle eğitim öğretimleri sonrasında ilişkileri devam ettirecek bir mekanizma kurulmamıştır. Misafir öğrenci sayımız, bireysel irtibatlarla takip edilemeyecek kadar çoktur. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’mızın kurulmasıyla bu konuda da önemli bir adım atılmıştır. Daha önce farklı gönüllü kuruluşlar çatısı altında yürütülmüş olan misafir öğrencilerimizi dernekleşme yoluyla bir araya getirme çalışmaları, UDEF’in kuruluşuyla daha güçlü bir çatıya kavuşmuştur.”

Erdoğan, Türkiye’deki yabancı öğrencilerin sayısına değinerek, “Ülkemizde Türkiye Bursları adıyla kurumsallaştırdığımız program vasıtasıyla ülkemize gelen ve kendi hesabına okuyan 115 bin misafir öğrencimiz bulunuyor. Dünyanın neredeyse her ülkesinden öğrenciye sahibiz. Hedefimiz ülkemizdeki misafir öğrenci sayısını 350 bine çıkarmaktır. Böylece dünyada en çok misafir öğrenci barındıran ilk 5 ülke arasına gireceğiz, hedefimiz budur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son yıllarda FETÖ’nün darbe girişimi dahil pek çok saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak, “FETÖ’nün en çok üzerinde durduğu konulardan biri de yurt dışından gelen öğrenciler, yani sizlerdiniz. Misafir öğrencilerimizi kabulden eğitime ve mezuniyet sonrasına kadar her aşamada, İslam’ın ve Türkiye’nin düşmanı bu terör örgütünün istismarından kurtaracak tedbirleri aldık, alıyoruz” dedi.

İSTEMESENİZ DE GÜÇLENECEĞİZ

Fransa’nın sadece Cezayir’de 5 milyon insanı katlettiğini, Libya’da aynı şeyi yaptıklarını, yine Ruanda’da yüz binleri katlettiğini hatırlatan Erdoğan, “Ama Türkiye’ye karşı ne yaptıkların görüyorsunuz. Biz size ne yaptık? Güçlenmemizden rahatsız oluyorsanız, isteseniz de istemeseniz de güçleneceğiz. Dürüst ve samimi olduğunuz sürece bizde size karşı dürüstsüz. Ama samimi olmazsanız gereğini yaparız” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler’in (BM) reforme edilmesi gerektiğini de kaydeden Erdoğan, BMGK’da bir tane Müslüman olmadığını, bunu istemediklerini söyledi.

Erdoğan, “Biz adalet istiyoruz. BM bunun için kuruldu ama şu anda böyle bir yaklaşım yok. Biz bunu aramaya devam edeceğiz. Biz insanlığın adaletini arıyoruz. Bunu er ya da geç inşallah yakalayacağız. İnşallah belki hemen değil ama bir gün dünya mazlumlarının adalet talebinin yerine geldiğini göreceğiz. Bize düşen o güne kadar mücadeleyi sürdürmektir” şeklinde konuştu.

Erdoğan’dan Muhammed’e tebrik!

Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya’da gerçekleştirilen genel seçimlerin galibi olan Başbakan Mahathir Muhammed’i telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Malezya’daki seçim galibiyetinden dolayı tebriklerini ilettiği Başbakan Mahathir Muhammed’e görevinde başarılar diledi. İki liderin, Türkiye-Malezya arasındaki ikili ilişkileri daha da geliştirmenin önemini de vurguladıkları kaydedildi.

Halkın Umudu ittifakı adıyla bir araya gelen partilerin adayı olarak seçime giren Mahathir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu olarak biliniyor.

Editör: TE Bilisim