Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Türkiye’nin, Suriye konusunda bitmez tükenmez toplantıların sonucunu beklemeden ne yapması gerekiyorsa buna yönelik adımları hemen şimdi atacağının altını çizerken Türk askerlerine en küçük bir zarar gelmesi halinde rejim güçlerini her yerde vurulacağını ilan etti. Türkiye’nin, bu amaçla son günlerde İdlib’deki askeri gücünü ciddi oranda tahkim ettiğini vurgulayan Erdoğan, bölgedeki muhalif gruplardan başı bozuk hareket ederek, rejime saldırı bahanesi verenlere de artık tavizsiz davranılacağının mesajının iletildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından gazetecilerin soruları üzerine de Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, Türkiye ve Rusya’nın askeri temsilcilerinin Moskova’da, Dışişleri, Savunma ve istihbarat yetkililerinin de Moskova’da bir araya gelmeleri konusunda Putin ile mutabakata vardıkları bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısına katılarak konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“TÜRKİYE SEYİRCİ KALMAYACAK”

“Ülkemizin kontrolü altında tuttuğu yerlerdeki huzur ortamından rahatsız olan terör örgütleri, sürekli insanlık dışı eylemleriyle kana susamışlıklarını gösteriyor. Sadece iki gün önce Afrin’de meydana gelen bombalı araç saldırısında aralarında çocukların da olduğu, tamamı sivil 8 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. İdlib’de rejim ve onlarla birlikte hareket eden Rus güçleriyle İran destekli militanlar, sürekli sivil halka saldırıyor, katliam yapıyor, kan döküyorlar. Söze gelince insan haklarını ağızlarından düşürmeyenler, tüm bu saldırılar karşısında derin bir sessizliğe gömülmüş durumdalar. Herkes gözünü kapatsa, sırtını dönse, vicdanını dondursa Türkiye seyirci kalmayacaktır.”

Erdoğan ile Putin görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısı öncesinde sabah saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, “İdlib’de devam eden süreci Putin ile değerlendirdik. Bu değerlendirmede özellikle askerlerimizin, rejim güçleri hatta Rusya’nın vermiş olduğu hasarları ele aldık. Bu konuyla ilgili olarak askerlerimizin Türkiye’de, Dışişleri, Savunma ve istihbaratın da Moskova’da bir araya gelmeleri konusunda mutabakata vardık. En kısa zamanda bu görüşmeleri yapacağız” cevabını verdi.

Putin ile görüşmede verilen sözlerin tutulmaması durumunda ne yapacaklarını da açıklayan Erdoğan, şunları söyledi: “Barış Pınarı Harekatı aynı kararlılıkla devam ediyor. Bu konuda geri adım atma söz konusu değil. Şu anda gündemimizde olan ağırlıklı olarak İdlib. Çünkü bir iltica hareketi var.”

“SAHADAKİ GERÇEKLERE BAKIP İLERLEYECEĞİZ”

“İdlib’de rejim ve Ruslar ile yine rejimle birlikte harekat eden güçlerin çoğu saldırılarının teröristleri değil doğrudan sivil halkı hedef aldığı gerçeğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Amaç kolayca işgal etmek için bölge halkını ülkemiz sınırlarına doğru hareketlenmeye zorlayarak sahayı tamamen boşaltmaktır. Bugüne kadar yapılan anlaşmalara, verilen sözlere riayet edilmesini bekleyerek en az fiili müdahaleyle süreci yönetmeye çalıştık. Ama bize verilen sözler yerine getirilmediği gibi anlaşmalara da kimse uymuyor. Üstelik bir süredir bu saldırılar doğrudan askerlerimizi, dolasıyla doğrudan Türkiye’yi de hedef almaya başladı. Madem durum buysa biz de artık lafa değil sadece sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz. Şubat ayının sonuna kadar rejimi Soçi muhtırası sınırları dışına yani gözlem noktalarımızın gerisine çıkartmakta kararlıyız. Bunun için karada ve havada her ne gerekiyorsa çekinmeden, tereddüt etmeden, hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız.”

“AFFETMEYECEĞİMİZ BİR DÖNEME GİRDİK”

“İdlib’de sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları artık eskisi gibi rahat hareket edemeyeceklerdir. Karada da rejim güçlerini aynı şekilde belirlediğimiz sınırların ötesine kadar kovalayacağız. Adana mutabakatının gereği bu. Bu süreçte gözlem noktalarındaki veya diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde bugünden itibaren İdlib ile ve Soçi muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum.”

CHP, kuyruğunu arayan bir “kedi gibi!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin yaptığı açıklamaları sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, FETÖ’yü temsil eden kişi ve kuruluşların kendisine, AK Parti hükümetlerine ve partisine karşı başlattığı saldırılara ve sürdürdüğü savaşa herkesin şahit olduğunu belirterek, “Peki CHP, bu işin neresindedir? Daha eskileri bir kenara bırakıyorum. Sayın Baykal’ın genel başkanlıktan ayrılması ve yerine Kılıçdaroğlu’nun gelmesiyle birlikte CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir. Kılıçdaroğlu, kendisini genel başkanlığa taşıyan o kaset kumpasının dahi sorumluluğunu üzerimize yıkmaya çalışarak, FETÖ’nün istediği yolda yürümeye başlamıştır. Seni oraya getiren FETÖ, ne konuşuyorsun?” dedi.

“Sayın Baykal’a kurulan kaset kumpasının savcısı FETÖ’den ihraç edildiği halde Kılıçdaroğlu’nun bunun hiç sözünü ettiğini duydunuz mu?” diye soran Erdoğan, tam tersine Kılıçdaroğlu’nun FETÖ tetikçisi savcının görevden alınmasına şiddetle karşı çıktığını hatırlattı. Erdoğan şunları söyledi:

“Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin ana muhalefet ve onun başındaki zat olduğunu söylemekten dilimizde tüy bitti. Bu şahıs, son günlerde FETÖ’nün siyasi ayağı diye esip gürlemeye başladı. Kılıçdaroğlu, bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır; çünkü bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizatihi kendisi ve ekibidir.”

“TÜM GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ”

“Şayet bunun için hesap vermemiz gerekiyorsa, her platforma göğsümüzü gere gere ve her türlü bedeli ödeyerek onu da yaparız. Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yerde kendini ne kadar büyük görürse görsün, hiç kimsenin güvende olamayacağını da burada açıkça söylüyorum. Bugün Suriye’de vermekten imtina edeceğimiz mücadeleyi, yarın kendi topraklarımızda yürüteceğimizin bilinciyle tüm gücümüzü kullanacağız.”

Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

Editör: TE Bilisim