Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov, 19 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Karlov suikastının faili Mevlüt Mert Altıntaş ise polisin açtığı ateş sonucu öldürülmüştü. Cinayetle ilgili, aralarında Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş’ın da bulunduğu 3’ü polis 5 kişi tutuklanmıştı.Dün, suikastin yıldönümünde, soruşturma ilgili çok önemli detaylara ulaşıdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada suikasti gerçekleştiren Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonundaki tüm bilgilere ulaşıldığı belirtilirken FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de katili tanıdığı duyuruldu. Savcılık söz konusu eylemin 5 aşamalı olarak planlandığı bilgisinin yanı sıra soruşturmanın teknik detaylarına da yer verdi.

Rus heyeti bilgi aldı

Öte yandan Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma için gelen Rus heyet, dün Ankara Emniyet Müdürlüğünde temaslarda bulundu.

Rus heyette savcı, güvenlik ataşesi, Acil Durum Bakanlığı ve adli tıp yetkilileri yer aldı. Heyet, Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma hakkında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulundu. Rus heyet, dün önceki gün de Ankara Adliyesini ziyaret ederek soruşturmaya ilişkin görüşmeler yapmıştı.

Editör: TE Bilisim