Hüsnü Şenlendirici, Sibel Can ve Hakan Altun'un sunumuyla Kanal D'de yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programı cumartesi akşamları izleyiciyle buluşuyor. Programın 4 Şubat konuklarından birisi de Türk halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan oldu. İzleyiciler de Erdal Erzincan kimdir, aslen nereli? Sanatçı Erdal Erzincan kaç yaşında? sorusuna yanıt aramaya başladı.

ERDAL ERZİNCAN KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Türk halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan 1971 yılında Erzurum'da dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren yaşadığı bölgenin folklorunu gözlemlemeye başlayan Erdal Erzincan bağlamayla o yaşlarda tanışmıştır. 1981 yılında İstanbul'a yerleşen Erzincan 1985 yılında Arif Sağ Müzik Kursu'nda dersler almaya başladı.

Erdal Erzincan, 1989 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'ne girdi ve aynı süreçte; Tezenesiz Bağlama Çalma Tekniği (Şelpe) ile ilgili araştırmalar yaptı. Üniversitedeki tezini ise; Parmak Vurma Tekniğinin Bağlamadaki Uygulanışı ve Notasyonu konu başlığıyla sundu.

1994 yılında yayımlanan Töre adlı ilk solo albümünden sonra sırasıyla; Garip, Gurbet Yollarında, Anadolu (Enstrümantal), Al Mendil, Kervan, Giriftar, Girdab-ı Mihnet, Karasu, Döngü, İki Telin İzinden adlı solo albümleri ve bunların yanında Tolga Sağ ve İsmail Özden ile birlikte Türküler Sevdamız; Tolga Sağ ve Yılmaz Çelik ile birlikte Türküler Sevdamız 2; Tolga Sağ, Yılmaz Çelik ve Muharrem Temiz ile birlikte Türküler Sevdamız 3 adlı albümleri yayımlandı.

1996 yılında Köln'de Cumhurbaşkanı Roman Herzog'un desteğiyle Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte; Betin Güneş yönetimindeki Köln Filarmoni Orkestrasıyla bir konser verdi. Bu konserin repertuvarı da; "Concerto for Baglama" adı altında albüm olarak piyasaya çıktı. 2000 yılında kendisi gibi sanatçı ve eğitimci olan Mercan Erzincan ile evlendi.

Editör: TE Bilisim