Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan BRICS Zirvesi kapsamında bulunduğu Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Müslüman kanaat önderleri ile bir araya geldiği programda konuşma yaptı.

“Dünya 5’ten büyüktür” misyonunu hatırlatan Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek, bayraklaştırdığımız hak ve adalet mücadelesini kararlılıkla devam ettireceğiz. Biz Afrikalının da, Filistinlinin de, Bosnalının da, Suriyelinin de, Arakanlının da Türkistanlının da yanındayız.

İPİ İSLAM DÜŞMANLARININ ELİNDE

Tıpkı küçük bir kurdun koskoca ağacı çürüttüğü gibi, Müslümanların enerjisini içeriden tüketen asıl bela terör ve mezhep eksenli gerilimlerdir. Ülkemizde FETÖ ve PKK gibi örgütler, sadece kendi kardeşlerimizi katleden fesat yuvalarıdır. Asıl gayesi birbirimize kırdırmak olan bu örgütlere karşı uyanık olmalıyız. 40 yıldır hizmet, himmet, eğitim, diyalog, hayır gibi kavramları kullanarak devlete ve topluma sızan bu yapının ipi İslam düşmanlarının elindedir.

15 Temmuz gecesi milletimize kurşun sıkanlar, haşa mehdi olarak gördükleri Amerika’daki şarlatana, ruhlarını satmış bir kısım üniformalı teröristlerdir.

FETÖ/PDY İKAZINI YİNELEDİ

Güney Afrika’da da bu yapının fitne yuvalarının kapatılması için gereken adımları attık, atıyoruz ve atacağız. FETÖ’nün, Güney Afrika’da özellikle eğitim kurumları üzerinden Müslümanları kendi yanına çekmeye çalıştığının farkındayız.

Bir kardeşiniz olarak şu ikazı yapmakta fayda görüyorum. Bu örgütün (FETÖ) söylemlerine, büründüğü kılıfa asla aldanmayın. Takiye ve yalan, bunların en rahat kullandıkları araçlardır.

Editör: TE Bilisim