Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güçlenmek zorunda olduğunun 15 Temmuz’da bir kez daha ortaya çıktığını belirtirken, Türkiye’yi ortadan kaldırmaya çalışan devletlerin pusuda beklediklerini ifade ederek, “İsimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız” dedi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 5 milyon vatan kahramanına hitap ettikten sonra, FETÖ’cü teröristlerin bombaladığı Gazi Meclis’in yolunu tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, tarihi mesajlar verdi, Türkiye üzerinde hesapları olanlara yine meydan okudu.

Düşmanı yok eden alev

Türk milletinin 15 Temmuz işgal girişimini, çıplak elleri, iman dolu göğüsü ile püskürttüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin yazdığı destanın herhangi bir örneğinin bulunmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk milleti 15 Temmuz’da herhangi bir topluluk değil, kelimenin tam anlamıyla millet olduğunu, hem de nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Yaşadığı ülke, mensubu olduğu millet, özellikle de gençler konusunda ümitsizliğe düşmüş olanlar vardı. 15 Temmuz gecesi hep beraber gördük ki küllerin altında kor bir ateş yanıyor. Vakti, saati geldiğinde o kor ateş istiklaline ve istikbaline el uzatan herkesi yakıp kül eden bir aleve dönüşüyor” diye konuştu.

Uluslararası kriz çıkar

Devletin güçlü olması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi işgal planları yapan ülküler olduğunu ve bunların hepsinin bilindiği aktararak, “Bu dünya bir garip dünya. 15 Temmuz darbe girişimi bize göstermiştir ki devlet olarak da millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız. İsimlerini söylemiyoruz ama hepsini de biliyoruz” dedi ve şu meydan okumayı yeniden tekrarladı:

Devletimizi yıkamayacaksınız

“Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz. Halkımıza boyunduruk vuramayacaksınız. Bizi yolumuzdan geri döndüremeyeceksiniz.”

Seni asla affetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’teki anma etkinliğinin ardından 15 Şehitler Abidesi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Beştepe Külliyesi’ne geçti, kendisini bekleyen binlere konuştu. Erdoğan, 15 Temmuz’da FETÖ’cülere karşı yürütülen milli mücadeleden kaçan Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu. CHP liderinin Meclis’teki oturumda hala “Kontrollü darbe” safsatasını sürdürmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu FETÖ ve PKK ile aynı safta olduğunun altını çizerek, “Türkiye düşmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz. Milletimiz, FETÖ’nün başındaki şarlatanın ihanet ordusuna asker yazılanlardan bunun hesabını mutlaka soracaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim