Gazze`deki Filistin hükümeti, Gazze Şeridi`ndeki tüm hastanelerin çevresinin yoğun İsrail bombardımanına maruz kaldığını duyurdu.İsrail ordusu, ablukayı sıkılaştırarak saldırılarını artırdığı Gazze Şeridi`nde yerinden edilen 1,5 milyon insanın on binlercesi ve yaralılar için sığınma merkezine dönüşen hastaneleri hedef göstermişti.

İşgalci İsrail'in savaş uçakları başkent Beyrut'ta alçak uçuş yaptı İşgalci İsrail'in savaş uçakları başkent Beyrut'ta alçak uçuş yaptı

İletişim ve internet kesildi

Filistin Telekomünikasyon (PALTEL) şirketi, Gazze Şeridi’nde İsrail tarafından iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurdu. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 1 aydır devam ederken, Gazze Şeridi’nde bir kez daha internet ve telefon kesildi. Filistin Telekomünikasyon (PALTEL) şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde İsrail tarafından iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiği duyurularak, “Daha önce yeniden bağlanan ana hatların İsrail tarafından tekrar kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi ile tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz” denildi.

İnternet hareketlerini gözetleyen NetBlocks, yerel saatle 18.50’de Gazze Şeridi'nde internet bağlantısında yeni bir “çöküş” yaşandığını belirterek, bunun geçtiğimiz aydan bu yana üçüncü kesinti olduğunu aktardı.

Endonezya Hastanesi'nin çevresi bombalandı

Filistinli güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Endonezya Hastanesinin çevresindeki Şeyh Zayid Konutlarını hedef aldı. Saldırılarda Şeyh Zayid Konutlarındaki iki daire tamamen yıkılırken, ölen veya yaralananlara ilişkin bilgi alınamadı. Öte yandan İsrail savaş uçakları, El-Alemi Mahallesi ve Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilere ait çok sayıda evi bombaladı. Saldırılarda 3 kişi öldü, 16'dan fazla kişi yaralandı.

Editör: Haber Merkezi