Transfer dönemine sayılı günler kalırken Fenerbahçe ile adı anılan Alman yıldız Schürrle futbolu bıraktığını açıkladı. Almanya Milli Takımı’nda da forma giyen yıldız futbolcu, kariyeri boyunca pek çok kulüpte forma giydi. Borussia Dortmund’ta bulunan Andre Schürrle, sözleşmesinin feshedilmesiyle beraber birçok takım teklifte bulunmuştu. Peki Futbolu bıraktığını açıklayan André Schürrle kaç yaşında? Fenerbahçe ile adı anılan Alman yıldız Schürrle neden futbolu bıraktı? İşte detaylar…

FENERBAHÇE İLE ADI ANILAN ALMAN YILDIZ SCHÜRRLE NEDEN FUTBOLU BIRAKTI?

Adı Fenerbahçe ile de anılan Andre Schürrle, 29 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı. Schürrle, yaptığı açıklamada “Artık futboldan az keyif alır hale geldim. Bu duygu daha da derine işledi. Artık alkışa ihtiyacım yok.” dedi. Kariyerinde 1 Dünya Kupası, 1 Premier Lig ve 1 Almanya Kupası gibi önemli başarılara imza atan Andre Schürrle, 420 maçta 110 gol, 51 asistlik performans sergiledi.

FUTBOLU BIRAKTIĞINI AÇIKLAYAN ANDRÉ SCHÜRRLE KAÇ YAŞINDA?

Andre Schürrle, 6 Kasım 1990 tarihinde Almanya’nın Ludwigshafen am Rhein şehrinde dünyaya geldi. Futbola 6 yaşındayken Ludwigshafener SC takımında başlayan Andre Schürrle, 16 yaşındayken Mainz takımının alt yapısına katıldı. 21 yaşındayken Leverkusen’e 8 milyon 500 bin Euro bedelle transfer olan Andre Schürrle, 23 yaşında ise Chelsea kadrosuna 22 milyon Euro’ya dahil oldu.

Schürrle’nin transfer macerası, 25 yaşına eriştiğinde 32 milyon Euro bedelli yeniden Almanya’ya, Wolfsburg’a döndü.1 yıl boyunca takımda gösterdiği performans Dortmund’un dikkatini çeken Andre Schürrle, 30 milyon Euro bedelle bu kez Sarı-Siyahlı takımın kadrosuna dahil oldu.

Andre Schürrle’nin bundan sonraki kariyeri kiralık olarak Fulham ve Spartak Moskova’da devam etti. Son olarak 15 Temmuz 2020 tarihinde Dortmund ile sözleşmesinin feshedilmesinin ardından kulüpsüz olarak transfer piyasasında yerini aldı.

1,84 boyundaki sağ ayağına hakim kanat oyuncusu, ihtiyaç halinde sağ kanat ve forvet arkasında da forma giyebiliyor.

Editör: TE Bilisim