FETÖ elebaşı terörist Fetullah Gülen, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde açılan birçok davada "bir numaralı" sanık olarak gösterildi. Türkiye, Gülen hakkında 27 suçtan oluşan 7 ayrı iade talepnamesi hazırladı; ancak ABD makamları, bu talebin karşısında henüz bir adım atmadı. Gülen, ölümüyle birlikte yargı önünde hesap verme imkanını kaybetmiş oldu.

ABD'de Gülen Hakkındaki Kamu Davalarının Düşürülmesi Planlanıyor

FETÖ elebaşı Gülen'in yerini alacak yönetici kadro ile diğer örgüt üyeleri için yürütülen adli işlemlerin, uluslararası adli işbirliği mekanizmaları kapsamında sürdürüleceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16'ncı BRICS Liderler Zirvesi'ne katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16'ncı BRICS Liderler Zirvesi'ne katılacak

116 Ülkeye İade Talebi Gönderildi

Adalet Bakanlığı, FETÖ mensupları hakkında bugüne kadar toplam 2.981 iade talebi aldı. Bu talep üzerine, bakanlık 1.813 firari örgüt mensubu hakkında 1.964 iade talepnamesini 116 ülkeye iletti. Halen 64 iade talebinin tercüme işlemleri devam ediyor ve işlemlerin tamamlanmasının ardından bu talepler de ilgili ülkelere gönderilecek. Ayrıca, 953 iade talebine ilişkin eksiklerin giderilmesi için adli makamlar arasında yazışmalar sürüyor.

Kırmızı Bülten Talepleri

Adli makamlarca Adalet Bakanlığına iletilen 2.987 kırmızı bülten talebinden 1.858'i İçişleri Bakanlığı Interpol Daire Başkanlığına yönlendirildi. Bu süreç, FETÖ'nün yurtdışındaki firari üyelerinin yakalanması ve iade edilmesi için kritik öneme sahip.

FETÖ'nün uluslararası alandaki varlığının sona erdirilmesi amacıyla yürütülen bu çalışmalar, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak ve terörizme karşı duruşunu pekiştirmek için büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: AA