AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Twitter’dan yaptığı açıklamada, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitinglerde ‘Bizim dönemimizde kimse kanmayacak’ diyerek FETÖ konusunda AK Parti’ye yaptığı göndermeye tepki gösterdi.

FETÖ’YÜ NASIL SAHİPLENDİKLERİNİ GÖLGELEMEYE ÇALIŞIYOR

Muharrem İnce’nin, “bizim dönemimizde kimse kanmayacak” sözlerini sert bir dille eleştiren Mahir Ünal, “Sivil toplum örgütü görünümlü FETÖ terör örgütünün maskesi düştükten sonra bu hain yapıyı nasıl sahiplendiklerini güya perdelemeye kalkıyor.” dedi.

ÖZELİNDE ARŞİVLERE İNELİM

15 Temmuz hain işgal girişimini gerçekleştiren FETÖ’ye karşı CHP’nin hiçbir zaman duyarlı davranmadığını belirten Ünal, “Sizin derdiniz irtica adı altında dindarlardı. Çocuklarımızın dinini öğrenmesine bile tahammülünüz yoktu. FETÖ 40 yıl sizin baskı ikliminizde büyüdü. Maskesi düştüğünde sırf bize düşman olduğu için FETÖ’ye destek oldunuz. ‘Biz sizi uyarmıştık’ diyenlerin Baykal kaseti sonrası FETÖ ile söylem ve eylem noktasında nasıl iş tuttuğu milletimizin malumu. Ancak biz yine de Muharrem İnce özelinde arşivlere inelim. Kim kanmış, kim uyarmış, görmüş olalım.” ifadelerini kullandı.

CHP DERSHANELERİN KAPATILMASINA KARŞI ÇIKMIŞTIR

Geçmişte dersanelerin kapatılmasını bir seçim vaadi olarak sunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘dersaneleri kapatacağız’ açıklamasından sonra FETÖ ile aynı argümanlarla dersanelerin kapatılmasına karşı çıktığını belirten Ünal, “16 Kasım 2013 tarihinde Muharrem İnce ‘Aileler özel derse mecbur olur, on kat fazla para ödemek zorunda kalır’ diyerek FETÖ’nün söylemlerini, yine FETÖ’nün istediği bir tonda TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dile getirmiştir. Aynı İnce, ‘Kenan Paşa başaramadı dershaneleri kapatmayı, Recep paşa başarabilir, demedi demeyin. İmralı’da bir eş başkan var. O da istiyor sizin kapatılmanızı’ demiş, yine o dönem FETÖ ile aynı ağzı kullanarak dersanelerin kapatılmasına karşı çıkmıştır.” dedi.

Editör: TE Bilisim