Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in davetlisi olarak Astana’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazak mevkidaşı ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. İki lider çalışma yemeğinin ardından ise kameraların karşısına geçti.Kazakistan’ın Türkiye için kardeş ülke olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev’e 15 Temmuz işgal girişimi karşısında kendileri ile dayanışma gösterdiği için teşekkür etti. FETÖ’nün küresel bir terör örgütü olduğunu, bulunduğu her ülke için tehdit barındırdığını aktaran

Cumhurbaşkanı, alçak örgütün el birliği ile temizlenmesinin önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

Sizin için de mücadele ediyoruz

“Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde çok ciddi bir badire atlattı. Fetullahçı terör örgütünün anayasal düzenimize kastettiği hain darbe girişimi milletimizin cansiperane duruşuyla engellendi. Çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bu karanlık yapıyla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz.FETÖ çetesini elbirliği ile yok edeceğiz Bu süreçte aksakalamızın verdiği desteğe teşekkür ediyorum.”

Erdoğan, ayrıca Suriye’nin geleceği için hayati önem arz eden Astana Zirvesi’ne de atıfta bulunarak, “Ayın 14’ünde de Astana Zirvesi önem arz ediyor. Ön çalışmalar bitmiş durumda. Artık burada finali yapılacak. İnşallah atılmış olan adımlar Astana’da noktalanır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim